Craiova gazduiește, pentru a treia oară, Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare

Cei mai valoroși câini de salvare din lume vor concura la Campionatul Mondial de Salvare al IRO, eveniment care se dorește, iar, la Craiova. Organizatorii vor ca etapele de concurs să aibă loc pe stadionul de atletism, hipodrom și zona aeroportului, în perioada 22-26 septembrie 2021. De subliniat că este pentru a treia oară când România, prin Centrul Naţional de Educare Canină (CNEC) de la Craiova, este organizatorul și gazda unei competiții de asemenea talie. În Bănie au mai avut loc Campionatul Mondial de Salvare - Individual - în 2009, Campionatul Mondial pe Echipe, în 2016, iar anul acesta sunt țintite ambele, tot la Craiova, concursul individual - în septembrie, iar conducerea CNEC are ambiția să îl organizeze și pe cel pe echipe tot la Craiova, în noiembrie. 

Proiectul prin care CNEC se asocieză cu municipalitatea craioveană pentru organizarea evenimentului din septembrie va fi supus votului Consiliului Local în ședința de luna aceasta. Asocierea are în vedere publicitatea de care orașul și țara se vor bucura odată cu desfășurarea acestui eveniment mondial.

”Timp de o săptămână, Craiova devine polul chinologic mondial de salvare, unde vor sosi peste 200 de participanți, care vor aduce, în cadrul evenimentului peste 500 de turiști. Prin acest eveniment, organismele mondiale de specialitate doresc să readucă la viață lumea canină după impactul COVID-19 și să fie la Craiova un regal chinologic cu un puternic impact în media, pe canalele de socializare, pentru specialiștii din domeniul situațiilor de urgență, în mediul de afaceri și pentru publicul larg. (...) Ca o politică de marketing și imagine, la un campionat mondial, fiecare țară aduce în cadrul delegației sale cel puțin o personalitate din lumea sportului, mediului de afaceri, turism și agroturism, lumea medicală, oameni de artă și cultură, membri ai ONU sau INSARAG, europarlamentari, de la alte organizații mondiale etc. - pentru ca acest eveniment să devină unul cu mesaj de iubire față de animale și pentru a scoate în evidență importanța câinilor de salvare în societate”, se arată în referatul de aprobare a proiectului întocmit de Primăria Craiova.

La ultima ediție a Campionatului Mondial de Salvare au fost prezente personalități precum manageri ai firmelor Honda, Skoda și Fiat, directorul de marketing de la Bayer, celebrul tenisman Yanik Noah, comisarul ONU, comisari ai INSARAG, vedete din lumea muzicii internaționale etc.

”Devenim a treia țară din lume cu asemenea realizare, cu trei ediții de campionat în portofoliu, o reușită a Centrul Naţional de Educare Canină”, spune Liviu Ionescu, președintele CNEC. Edițiile organizate la Craiova au fost un succes de fiecare dată, iar organizațiile de profil din lume au acceptat ca la Craiova să fie organizat din nou un mondial.

Centrul Naţional de Educare Canină (CNEC) este Centrul pilot naţional de selecţie şi formare al câinilor de căutare-salvare şi al voluntarilor care doresc să se implice în activităţile de emergenţă şi în situaţii de urgenţă. În activitatea sa de peste 20 de ani, CNEC a reprezentat România în numeroase acțiuni și activități naționale și internaţionale umanitare, de emergență și chinologice, a participat în 12 acțiuni UE, ONU-INSARAG, precum și la peste 60 de expoziții canine. De asemenea, CNEC este reprezentantul României la IRO (Organizația Mondială a Câinilor de Salvare) și partenerul celor mai importante organizații naționale și internaționale de profil.

Prin proiectul de asociere dintre CNEC și CL Craiova, municipalitatea va acorda suma de 12.520 lei, cuprinzând cheltuieli pentru transport, cazare și masă, în vederea organizării „CAMPIONATULUI MONDIAL SALVARE al IRO, individual”, în perioada 22-26 septembrie 2021. Totodată, cu titlu gratuit, va pune la dispoziție Stadionul de Atletism, locul de desfășurare a evenimentului, Hipodromul, alături de Craiova Area (zona Aeroport). 

Accesul publicului la toate acțiunile programate în cadrul evenimentului va fi gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și sanitare prevăzute de normele legale naționale și locale în vigoare, pe perioada pandemiei cu coronavirus. 

Programul evenimentului, aflat în fază de proiect, este următorul 

MIERCURI – 22 Septembrie 2021

1:00 - 6:00 p.m - Înregistrare și control veterinar - Stadion Atletism 1:00 - 6:00 p.m. - Antrenament general - Stadion Atletism 5:00 - 7:00 p.m. - Ședință Tehnică (arbitri – concurenți) - Stadion Atletism 7:00 - 8:00 p.m. - Ceremonia de Extragere - Stadion Atletism 9:00 - 9:30 p.m. - Ceremonia de Deschidere - Centrul municipiului

JOI – 23 Septembrie 2021

8:00 a.m.- 7:00 p.m. - Concurs - F / FL / T + O&D - Craiova Area (zona Aeroport Craiova) 8:00 p.m. - 9:00 p.m. - Ședința de Arbitri - Stadion Atletism

VINERI – 24 septembrie 2021

8:00 a.m.- 7:00 p.m. - Concurs - F / FL / T + O&D - Craiova Area (zona Aeroport Craiova) 8:00 p.m. - 9:00 p.m. - Ședința de Arbitri - Stadion Atletism

SÂMBĂTĂ – 25 septembrie 2021 8:00 a.m.- 7:00 p.m. - Concurs - F / FL / T + O&D - Craiova Area (zona Aeroport Craiova) 8:00 p.m.- 1:00 a.m. - Seară Specială - Restaurant

DUMINICĂ - 26 septembrie 2021 8:00 a.m - 1:00 p.m. - Concurs - F / FL / T + O&D - Craiova Area (zona Aeroport Craiova) 2:00 p.m. - 4:00 a.m. - Ceremonia de Închidere - Stadion Atletism.

Foto: Facebook/Centrul Naţional de Educare Canină

 

Adauga comentariu