Craiova gunoaielor. Tomberoanele pline la refuz au devenit focare de infecție

Parcul auto al Salubrității Craiova este îmbătrânit, iar multe dintre mașinile de gunoi nu mai funcționează deloc. Astfel, s-a ajuns la situația în care, muncitorii de la Salubritate întârzie chiar și cu o săptămână la ridicarea gunoaielor din anumite zone.

Craiovenii se plâng că nu mai pot face față mirosului greu emanat de resturile menajere care rămân în tomberoane chiar și două săptămâni după ce au fost aruncate în spațiile special amenajate.

“Și craiovenii sunt necivilizați, dar și Salubritatea merge ca unsă. Așa arată rampa de gunoi de lângă blocul meu. Fereastra mea este la zece metri de platforma de gunoi, iar mirosul este greu de suportat.”, se plânge o locatară din cartierul Rovine.

Problema stringentă este cunoscută de autorități. De câteva luni, reprezentanții Primăriei și ai Salubrității promit rezolvarea situației prin contractarea unui leasing operațional pentru achiziția unor autoutiliare de gunoi.

"Vă informăm că anunțul de participare pentru procedura organizată de societatea noastră în vederea achiziționării a șase autogunoiere noi prin leasing operațional se află postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar data limită de depunere a ofertelor este de 30 iulie. Societatea noastră continuă să întâmpine dificultăți tehnice legate de starea parcului auto, care generează întârzieri în graficul de colectare a deșeurilor de la utilizatori de una până la câteva zile și răspundem punctual sesizărilor venite din partea abonaților noștri, atât prin intermediul Telefonului Cetățeanului (0251/984), dispeceratului SC Salubritate Craiova SRL (0251/422.733), cât și celor primite în scris, la adresa de e-mail craiovacurata@yahoo.com și la registratura societății noastre. Ne cerem scuze pentru această situație si vă asigurăm că depunem eforturi pentru soluționarea ei cât mai urgentă.", a declarat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al Salubritate Craiova.

In acest context, chinul craiovenilor ar urma să se încheie abia la sfârșitul verii.

Adauga comentariu