Craiova IESE IAR din scenariul ROȘU. CJSU Dolj a revenit asupra hotărârii din 20 decembrie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Dolj a revenit, astăzi, asupra deciziei de reintroducere a Craiovei în scenariul Roșu, respectiv interzicerea activităților în domeniul HoReCa și a spectacolelor. Restricțiile fuseseră ridicate începând cu 15 decembrie a.c., după ce rata incidenței cazurilor de Coronavirus scăzuse sub 3 la mia de locuitori. Pe 20 decembrie, CJSU Dolj a decis reintroducerea în scenariul roșu, având în vedere incidența de 3,03 la mie înregistrată pe 18 decembrie, conform datelor DSP Dolj, până la 3 ianuarie 2021. 22 din cei 29 de membri prezenți au votat pentru aplicarea măsurii închiderii activităților. Reprezentanții Primăriei Craiova și cei ai Consiliului Județean Dolj s-au opus. Proprietari și angajați ai restaurantelor și cafenelelor din oraș au protestat ca urmare a Hotărârii cu nr. 75 a CJSU Dolj și au cerut revenirea asupra ei, considerând-o fără temei.

Astăzi după-amiază, vicepreședintele CJSU, Mihai Neațu, a propus ieșirea de sub restricțiile impuse de scenariul roșu și intrarea în cel galben, corespondent unei incidențe a cazurilor de COVID-19 cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, iar președintele Cosmin Vasile a propus ca la ședințele CJSU să participe și reprezentanți ai HoReCa. 

UPDATE: Hotărârea a fost adoptată cu 30 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 6 abțineri (iar 15 membri nu au votat).  Măsurile intră în vigoare începând cu această noapte, ora 00.00, şi se vor aplica până la data de 5 ianuarie 2021, ora 24.00, urmând a fi reevaluate, conform prevederilor art. 15 din Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului României nr. 1065/2020.

Astfel,

Pentru localitatea CRAIOVA se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătăţii publice:

a) organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

b) este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;

c) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se poate desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00 - 23.00 (măsura se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent). 

d) activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se poate desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00 - 23.00;

e) activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00 - 23.00.

Măsurile prevăzute la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 23.12.2020, ora 00.00, şi se vor aplica până la data de 05.01.2021, ora 24.00, urmând a fi reevaluate, conform prevederilor art. 15 din Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului României nr. 1065/2020.

Adauga comentariu