Craiova întregește lista conducătorilor țării care și-au legat numele de actul unirii. La doar câțiva pași de Piața Mihai Viteazul va fi amenajată Piața Regele Ferdinand și Regina Maria

 În contextul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, Primăria Craiova a hotărât și a întocmit documentația pentru atribuirea denumirii Piața Regele Ferdinand și Regina Maria terenului situat la intersecția străzilor Lipscani și Calea Unirii. 


Piața se va afla astfel în centrul urbei, pe una dintre cele mai circulate artere ale Craiovei.

"Nici viata nu a reușit să îi despartă, nici necazurile, nici greutățile și nu cred că e cazul să îi despărțim noi. Faptul că sunt pe trada Unirii și că s-a găsit acest loc care nu arată bine de mult timp și care ar putea fi împodobit cu o statuie măreață a celor doi consfințește acet lucru, mai ales că puțin mai sus este Piața Carol I.", a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.


Actualul loc nu este amenajat, găzduiește doar pe perioada iernii căsuțele Târgului de Crăciun și o fantână arteziană neîngrijită. Urmare a hotărârii luate de autoritățile locale, piața va fi amenajată astfel încât să aducă aminte de cei care au contribuit cândva la actul important au unirii.

Adauga comentariu