CRAIOVA. Militar de la Scorpionii Negri, suspectat de pedofilie, reținut înainte să aibă relații intime cu un adolescent de 15 ani

Un militar de la Sorpionii Negri Craiova, în vârstă de 51 de ani, din Ostroveni, a fost ridicat de oamenii legii, săptămâna trecută, dintr-un apartament din Craiova, unde locuia fără forme legale, unde se afla împreună cu un minor de 15 ani, din Sadova, cu care intenționa să întrețină relații sexuale. Băiatul fusese racolat de pe o rețea de socializare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Multinaționale Sud-Est Craiova, Andrei Toliță, militarul se afa în concediu de odihnă în momentul când a fost reținut.

Atât bărbatul, cât și minorul au fost conduşi la sediul Secției 3 Poliție Craiova pentru cercetări și stabilirea situației de fapt. 

”În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale, cercetările fiind preluate de către un procuror din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, Circumscripția Teritorială Craiova şi ulterior extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la act sexual cu un minor. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că bărbatul de 51 de ani, ar fi racolat minorul prin intermediul unei reţele de socializare, în vederea întreținerii de raporturi sexuale, în schimbul unor sume de bani”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, de către procurorul militar din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, Circumscripția Teritorială Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la act sexual cu un minor și racolarea minorilor în scopuri sexuale, fiind escortat de poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Pe 23 octombrie a.c., bărbatul a fost prezentat Tribunalului Militar Timișoara care a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a acestuia.

 

Adauga comentariu