CRAIOVA. Nu doar la ghenele exterioare e mizerie. Toboganele de gunoi, arhipline

Au trecut două săptămâni de când noul operator al deșeurilor din Craiova, Iridex, a preluat serviciul de colectare și transport al gunoiului menajer și reciclabil. Deși între timp a reușit să mai strângă din grămezile care se formaseră la pubelele din cartiere, societatea nu a reușit să ajungă ”la zi” cu strânsul deșeurilor. ”„Venim din spate cu anumite sincope, dar vom rezolva. Este vorba de câteva zile”, spunea directorul Iridex, Dan Tiberiu Anghel, pe 2 iulie a.c., în cadrul unei conferințe de presă special organizată pentru informarea publicului referitor la noile reguli.   

Nu doar în zonele destinate aruncării gunoiului din cartiere au fost și încă mai sunt probleme, ci și în blocurile care sunt prevăzute cu tobogane de gunoi. Unele aproape s-au înfundat, iar mirosurile și mizeria sunt ”la ele acasă”. În timp, toboganele vor dispărea, locatarii blocurilor turn în care există urmând să arunce și ei gunoiul la containerele îngropate. Atunci când vor fi date în folosință

Reprezentanții Iridex și autoritățile locale s-au scuzat și au dat asigurări că problemele din oraș vor fi remediate. Iridex încă mai caută lucrători pentru autospecialele de gunoi.

Până una, alta, craiovenii se plâng de serviciul de colectare a gunoiului din oraș, de mizeria neridicată și de mirosul de levigat degajat de deșeuri.

Foto: tobogan de gunoi dintr-un bloc turn din cartierul Craiovița Nouă

 

Adauga comentariu