CRAIOVA. O polițistă, trimisă ”la plimbare” fiindcă nu avea Certificatul verde, s-a întors și l-a amendat pe paznic pentru că nu avea vestimentația de serviciu

Situație ilară la sediul din Craiova al Registrului Auto Român. Un agent de la Poliția Rutieră din cadrul IPJ Dolj nu a fost lăsat să intre în instituție, pentru că nu i-a prezentat agentului de pază de la intrare Certificatul verde. Polițista, fiindcă despre o doamnă agent este vorba, și-ar fi lăsat mașina personală la sediul RAR în cursul zilei de vineri, pentru înregistrare, iar marți aceasta ar fi mers, ca civil, să ridice actele. A fost momentul când angajatul firmei de securitate, tot femeie, nu i-a permis accesul în instituție, invocând necesitatea prezentării Green-pass-ului. După ce ar fi protestat verbal față de atitudinea paznicului, polițista a plecat, dar s-a întors. Și nu singură, ci împreună cu încă o persoană, și nu ca civil, ci în haina de polițist, și i-a aplicat angajatei de la pază o sancțiune contravențională în sumă de 1.000 de lei, întrucât nu purta vestimentația corespunzătoare și specifică serviciului de pază, adică uniforma cu însemnele firmei.

Polițista se numește Lorena Vancea (foto cover, captură Facebook; foto interior, Facebook) și este oarecum celebră pe rețelele de socilizare, datorită look-ului său... sexy. Cel puțin, acestea au fost în mare aprecierile celor care au comentat pe marginea unei serii de fotografii publicate pe Facebook, în care apărea în timp ce își derula activitatea de polițist la ”Rutieră”. Angajata IPJ Dolj a atras atenția prin accesoriile purtate și unghiile de dimensiuni considerabile. De altfel, de aici ar fi plecat și postările legate de ea: ”Fug ''infractorii'' numai cand le arată ce unghii are”, a fost mențiunea făcută la fotografiile cu polițista. În replică, zeci de oameni au comentat, mulți apărând-o de critici: ”Eu cred ca nu domnisoara e problema in Romania. Domnisoara e frumoasa si are niste maini ingrijite. Ce ne facem cu politistii aia burtosi sau cu politistii tineri care sunt slim, cand vreodata vor putea sa ma imobilizeze pe mine unul din ala? Dar din lipsa de atentie, postati chestii penibile. Marea problema a tarii e ce se intampla in guvern, nu domnisoara politist”, a scris o persoană. ”Privind asta iti dai seama ce am ajuns ca popor! Daca lasi asemenea "Dudui " să reprezinte cea mai serioasa si cea mai de încredere Institutie a statului înseamnă că asta este valoarea acestei Instituții și gradul de considerare”, a comentat o alta.

Întrebați despre situația de la Registrul Auto Român, reprezentanții IPJ Dolj au precizat pentru Ziarul de Craiova că fac verificări în această speță: 

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a dispus efectuarea de verificări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt. În funcţie de rezultatul verificărilor, se vor dispune măsuri în consecinţă”.

Reamintim că prezentarea Certificatului verde ori a unui test negativ este obligatorie în vederea permiterii accesului în instituțiile publice.

Polițista Lorena Vancea

 

 

 

Adauga comentariu