Craiova, orașul în care dacă ai bani îți permiți să spargi o stradă proaspăt asfaltată cu bani din fonduri locale. Compania de Apă amendată, Primăria luată din nou prin surprindere

La Craiova se practică mica înțelegere, iar autoritățile par a fi mereu luate prin surprindere de ilegalitățile ce se fac prin oraș. De această dată circ pe nervii locatarilor de pe strada Geniștilor. O stradă aflată la finalul procesului de asfaltare de către autoritățile locale.

Lucrările erau la stadiul de turnare a stratului de uzură, practic ultimul strat de asfalt, când unul dintre deținătorii terenurilor din zonă s-a trezit că nu este racordat la apă.

Fără să stea prea mult pe gânduri, lucrătorii Companiei de Apă au trecut la treabă și au spart strada proaspăt asfaltată pentru a introduce conductele și pentru a face racordul. Primăria bineînteles, luată din nou prin surprindere de evenimentele de acest gen, care se întâmplă tot mai frecvent în ultimul timp.

"Este o situație. Compania de Apă s-a înteles cu contructorul să facă lucrarea asta de branșare, fără ca noi să știm. De altfel a și fost amendată de Poliția Locală cu o sumă considerabila pentru că noi nu am fost informați de aceste lucrări. Înțeleg că beneficiarul ar fi plătit și el o sumă de bani Companiei de Apă pentru reparațiile străzii. Acolo urma să se toarne stratul de uzură. Nu era încă făcută recepția lucrări", declară reprezentanții Primăriei Craiova.

23.000 de lei atât a costat deranjul pentru proprietarul care a solicitat racordarea la apă. Banii au fost platiti la Compania de Apă și de acolo cel mai probabil o parte la contructor pentru a repara paguba produsă.

"Este o solictare făcută cu ceva timp înainte ca stradă sa intre în reabilitare. Acolo era șantier, strada nu fusese recepționată. Lucrarea s-a făcut cu acordul firmei care executa asfaltarea. Dacă lucrarea era finalizată nu se mai putea interveni, dar altfel nu poți să îngrădești dreptul unui om de a beneficia de apă sau gaze", a declarat directorul Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu.

Între timp localatarii de pe stradă stau cu strada găurită când se așteptau să se bucure de asfalt. Surse din zonă sustin ca terenul pentru care s-a realizat racordarea la apă ar aparține soțului deputatului de Dolj, Eliza Peța Ștefănescu.

Strada face parte din cele peste 80 asfaltate deja sau in curs de asfaltare. 

Adauga comentariu