Craiova, orașul zânelor și universul poveștilor. Olguța Vasilescu zise iară ”Oglindă, oglinjoară, care-i cel mai frumos oraș din țară?!”

Șase căsuțe mici, de zâne, și două mari, vor fi create de sculptorii care participă la cea de-a IV-a ediție a Tabărei de sculptură în lemn cu motofierăstrăul, ”Story Wood Cut”, care s-a deschis, astăzi, în Parcul Tineretului. Artiștii au la dispoziție 10 zile să facă din bușteni căsuțe aidoma celor din mitologia populară. Evenimentul a fost deschis oficial de primarul Olguța Vasilescu. Edilul a profitat de ocazie ca să anunțe, cu emfază, că anul acesta Craiova va deveni iar cea mai frumoasă din țară, odată cu reamenajarea locurilor de joacă, ”speciale față de alți ani și față de tot ceea ce există în România la ora actuală”. 

”Story Wood Cut 2021 e un eveniment care reușește să împuște doi iepuri dintr-o lovitură: atunci când copiii sunt fericiți, înseamnă că și părinții sunt fericiți. Tema din acest an este Universul Poveștilor, despre care de multe ori considerăm că e ceva care rămâne închis într-o carte de povești a copilăriei. În perioada rezidenței culturale pe care o vom desfășura, acest univers al poveștilor o să iasă din cărți și o să fie vizibil în orașul nostru. E lucrul pe care îl vom face cu ajutorul celor șase artiști care ni s-au alăturat în acest an”, a spus Laurențiu Tudor, managerul interimar al Casei de Cultură ”Traian Demetrescu”, organizatorul taberei de sculptură.

Primarul Craiovei a afirmat că cele șase creații vor fi montate în parcurile din oraș, iar bonusul de încă două, care vor fi lucrate după o cerere specială din partea municipalității, vor fi amplasate în două locuri de joacă.

”Anul acesta îmbinăm utilul cu plăcutul, pentru că sculptorii au acceptat să lucreze două căsuțe în miniatură, care vor fi transpuse în locurile de joacă pe care intenționăm să le facem în perioada următoare. Fiecare dintre cei șase sculptori de aici va avea posibilitatea să-și arate îndemânarea și să ne facă unele dintre cele mai frumoase căsuțe ale zânelor pe care urmează să le montăm în parcuri. Anul acesta veți vedea cum ne gândim să organizăm locurile de joacă, speciale față de alți ani și față de tot ceea ce există în România la ora actuală, pentru că, nu-i așa, noi suntem pionierii care am deschis o astfel de tabără de sculptură în lemn și dorim ca de fiecare dată să venim cu ceva nou”, a afirmat Olguța Vasilescu la deschiderea taberei. ”O să trec destul de des pe la tabăra de sculptură, pentru că îmi place foarte mult ce au făcut de fiecare dată pentru Craiova”, i-a anunțat edilul pe cei șase sculptori.

Artiștii care vor mânui motoferăstraiele pentru căsuțele zânelor sunt craioveanul Gabi Rizea, Ioan Ungur (”Motanul”) - Târgu Mureș, Adrian Voican (”Copilu'”) - Vâlcea, Viorel Rădăcină (”Picasso”) - Bran, Gabriel Pătrașc (”Geo”) - București și George Bostănică (”Mumu”) - nu se știe de unde, fiindcă responsabilul cu prezentările a uitat să specifice.

Așadar, curioșii și iubitorii de artă pot vizita, începând de astăzi, tabăra din Parcul Tineretului. Maestrul Gabi Rizea a subliniat, însă, că abia peste vreo două zile buștenii vor începe să prindă ceva conturi.

FOTO: Remus Badea

 

 

Adauga comentariu