CRAIOVA. Patron de service auto, acuzat de un client că l-a bătut. ”Mi-a înjurat familia! I-am spart doar geamul mașinii. Că l-am bătut, e o minciună!”

Clientul unui service auto din Craiova acuză patronul că l-a agresat fizic și i-a distrus un geam de la mașină după ce s-ar fi enervat când i-a spus că îl va reclama la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, nemulțumit fiind de o lucrare pentru care ar fi fost amânat o lună. Proprietarul mașinii susține că i-au fost solicitați 3.800 de lei și că ceea ce ar fi fost o lucrare de o zi, s-a transformat într-o lună de așteptare, fără nicio reparație și cu toți banii luați. În replică, patronul firmei spune că el nici nu a pretins că îi va face vreo lucrare, ci că i-a vândut câteva piese. Cât despre agresiune, admite că s-a înfuriat și i-a spart un geam la autoturism, însă a fost provocat, fiindu-i înjurată familia.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, pe 8 septembrie, în curtea service-ului auto din Craiova. 

Am dus mașina la acel service, pentru că acolo lucrează un fost coleg de liceu. Am fost victimă colaterală într-un rutier și am mers acolo să repar mașina. I-am dat (patronului n.r.) 3.800 de lei. Am așteptat aproape o lună. Mi-a spus că a reparat partea mecanică și că a dus-o la un colaborator de-ai lui, tinichigiu. Eu am fost la el (la tinichigiu n.r.) să-mi văd mașina, am văzut că e în aceeași stare, iar tinichigiul mi-a spus că respectivul (patronul service-ului auto n.r.) nu îii răspunde și nu îi trimite piesele, moment în care m-am supărat. Am vorbit cu patronul și i-am zis că mă duc în altă parte și să-mi dea diferența de bani. Eram conștient că nu o să-i mai primesc pe toți. M-am dus cu mașina, exact în starea în care am luat-o de la tinichigiu, la service, să îmi iau banii. Vorbisem cu el să ne întâlnim, să facem calculele, să vedem câți bani trebuie să-mi dea înapoi. Mi-a oferit o sumă foarte mică, bani pe care oricum mi-a spus că trebuie să îi recuperez de la altcineva. Atunci i-am spus că o să chem OPC-ul (Oficiul pentru Protecția Consumatorului n.r.) și a avut o ieșire destul agresivă: s-a dat jos din mașină, mi-a trecut cu pumnul prin geam și m-a luat la bătaie”, susține Dennis Voineag, clientul bătut. La fața locului a fost chemată și poliția.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani spune că a mers la spital, unde medicii au constatat că a suferit o fisură la piciorul stâng, leziuni la cap și pe alte părți ale corpului și că va solicita un certificat de la IML. 

”Vreau să-l acționez în instanță, și pe el și pe afacerea lui, care este la negru”, mai spune craioveanul. 

”Doar i-a fost spart geamul de la mașină, atâta tot!”

Patronul service-ului, Silviu Iliescu, în vârstă de 32 de ani, susține că toată povestea este ”o minciună gogonată” și că tânărul ar fi venit la firma lui pus pe scandal, fiind însoțit și de alte două persoane. Admite că a avut o ieșire necontrolată, spărgându-i geamul, și oferă altă variantă a situației: ”Băieții nu au venit la o discuție pașnică, la o discuție pașnică nu se vine cu două mașini și trei persoane, se vine o persoană și se discută amiabil și nici nu se înjură de familie și nici de copii, lucruri care au degenerat. Este o minciună ordinară că a fost bătut, doar i-a fost sparte geamul la mașină, atâta tot, că mi-am ieșit din fire când m-a înjurat de familie și de copil și acolo s-a cam terminat totul, aceea a fost toată agresiunea”, declară patronul.

Cât despre o lucrare, bărbatul susține că nu a fost vorba de așa ceva: ”Eu doar i-am vândut piesele aferente acestei lucrări. A mers la un tinichigiu, unde nu a așteptat să i se termine lucrarea, că era foarte grăbit sau nu știu ce motive a avut. Respectivul i-a spus că nu e nicio problemă, poate să-și ia mașina, dar că ceea ce s-a lucrat până în acel moment trebuie plătit, iar el nu a fost de acord. A vrut să i se restituie suma în totalitate, ceea ce nu este posibil, pentru că pentru ceea ce s-a muncit, trebuie plătit. Iar el nu a fost de acord, a venit la mine ca să-mi ceară mie acești bani, lucrare pe care eu nu i-o făcusem. Eu nu i-am făcut o lucrare, eu i-am vândut niște piese, există factură. Mesajele cu acele injurii sunt doar o parte, doar versiunea care îi convine lui. Este adevărat că nici atitudinea mea nu a fost corectă, dar nu cred că există un om pe acest pământ care atunci când îi este înjurat copilul reacționează frumos. Putea să facă frumos o reclamație unde dorea, la OPC, dacă era un om ca lumea, nici nu trebuia să-mi spună, să mă amenințe”, susține Silviu Iliescu.

Dennis Voineag a făcut plângere la poliție, iar oamenii legii cercetează incidentul.

În cursul zilei de 8 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești au fost sesizați de un tânăr de 21 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că acesta a fost agresat fizic de un alt bărbat, în timp ce se afla în localitatea Pielești. Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind vorba despre un bărbat de 32 de ani, din Craiova, care ar fi provocat avarii autoturismului persoanei vătămate, iar apoi ar fi agresat-o fizic. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe, urmând ca la finalizarea acestora dosarul penal să fie înaintat unității de parchet competente cu propunerile corespunzătoare”, a precizat Cosmin Grădinaru, inspector principal de poliție, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

 

Adauga comentariu