CRAIOVA. Primăria Craiova și CAO dau din groapă-n groapă. Altă prăbușire, pe Vasile Alecsandri, în fața penitenciarului, după cea de luni și cea din 8 iunie

Administrația locală craioveană dă din groapă în groapă de când ploile abundente au scos la iveală putreziciunea sistemului de canalizare a orașului. Ăla subdimensionat, super vechi, ramolit și peticit, pentru care municipalitatea spune că nu are ce face, ridică din umeri și acuză himera legislativă. Ascunse sub asfaltul vechi sau nou, ”cariile” din țevăraia comunistă au început să iasă la iveală și să ”înghită”, eventual, și câte o mașină. Ferească Dumnezeu de mai rău, ca mâine-poimâine, să auzim că o stradă a halit un om. Deși deja s-a întâmplat, pe Calea București, din cauza unei gropi săpată pentru containerele îngropate.

Prima care a cedat a fost Strada Bibescu, în urmă cu două săptămâni, când asfaltul s-a surpat pe vreo 35 de metri, din cauza canalizării care a cedat sub presiunea cantității mari de apă acumulată din precipitații. Luni, pe 21 iunie 2021, un gropan s-a format pe Bd. Dacia, sub greutatea unui autoturism parcat. Azi, în fața Penitenciarului de Maximă Siguranță, de pe Vasile Alecsandri, un alt găuroi a blocat un vehicul al pușcăriei, după ce o roată i-a rămas înfiptă în asfalt.

Întrebată despre problemele apărute în carosabil, Primăria Craiova a anunțat că numaidecât Compania de Apă Oltenia, care are legată de gât această ”salbă” de conducte, va remedia problemele. Dar în timp ce o problemă dispare, alta apare.

Cetățeni, fiți patrioți!

”Ploile abundente din ultimele luni au condus la deteriorarea rețelei de canalizare din mai multe puncte ale orașului, motiv pentru care au apărut în timp fisuri în conducte, urmate de prăbușirea părții carosabile, ca urmare a infiltrării apei în subteran. Aceste incidente au apărut în mai multe zone ale orașului și necesită intervenții din partea Companiei de Apă Oltenia, dar și reparații ale infrastructurii rutiere pe suprafețe întinse”, comunica, astăzi, Primăria Craiova.

Locatarii care au avut de suferit sau care observă anumite defecțiuni sunt rugați să le semnaleze în cel mai scurt timp Primăriei Craiova, apelând Telefonul Cetățeanului, la nr. 0251.984”, sfătuia municipalitatea în aceeași informare.

Pentru ca mai apoi, la câteva ore, pe un grup de trafic de pe Facebook, un cetățean să anunțe: ”S-a prabusit asfaltul si in fata Puscariei de pe Alecsandri, la 15:30 era picata in groapa roata spate dreapta a dubei transport arestati cand a facut virajul la stanga sa intre in curtea Penitenciarului. Au scos-o tragabd-o in curte cu alta duba”. 

Reprezentanții primăriei au confirmat că cetățeanul a avut dreptate și, de la sine înțeles, că ”este deja echipa acolo de la CAO”.

În orice caz, pare să fie începutul unui șir lung de gropi, spre disperarea tuturor, fiindcă dincolo de orice comentarii, infrastructura noastră cea de toate zilele este o tragedie.

UPDATE: Și o mașină a SC Salubritate Craiova a rămas, in cursul zilei, împotmolită cu o roata într-o gura de canal. Ulterior, aceasta a fost "semnalizată", cu o creangă.

Sursa foto cover: captură video Esențial 24

Mai jos, vehicului Agenției Naționale a Penitenciarelor căzut în groapă (sursa Esențial 24)

Strada Bibescu, 8 iunie 2021

Bvd. Dacia, 21 iunie 2021

 

 

 

Adauga comentariu