CRAIOVA Reguli noi pentru craiovenii care circula cu mijloacele de transport în comun. Se urca doar pe ușile din fata și călătoria se poate face doar pe anumite scaune

Reprezentanții RAT Craiova prezintă noile reguli după care craiovenii vor circula în mijloacele de transport în comun, astfel încât sa se alinieze normelor generale impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgenta.

Astfel accesul în mijloacele de transport este condiționat de purtarea obligatorie a unei măști medicale sau non-medicale, care să acopere gura și nasul, numărul maxim de pasageri permis este limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului și cu respectarea distanței de minim un metru între călători, la îmbarcare/debarcare, cât și pe timpul deplasării, pasagerii vor respecta o distanta de minim un metru unul de celălalt.

De asemena, accesul călătorilor în mijloacele de transport în comun se va realiza doar pe ușa din partea frontală a vehiculului, iar coborârea pe cealaltă ușă/celelalte uși.

"Au fost marcate cu semne vizibile de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze distanța de minim un metru între pasageri.

Asigurăm maximizarea ratei de ventilație a sistemului de aer condiționat (fără recircularea aerului din interior) și se vor menține ferestrele deschise (când este posibil) în timp ce vehiculul este în funcțiune.

Continuăm activitatea de dezinfecție. Astfel autobuzele sunt dezinfectate o dată pe zi cu substanțe biocide și după fiecare cursă cu substanțe pe bază de alcool sanitar și clor. Prin stațiile de difuzare din cadrul mijloacelor de transport, comunicăm permanent informații cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID – 19", susțin reprezentanții RAT.

Achiziționarea de bilete de călătorie direct din mijloacele de transport de la conducătorul auto rămâne și pentru această perioadă SUSPENDATĂ, astfel craiovenii sunt sfătuiți sa achiziționeze bilete/abonamente de călătorie direct de pe aplicația Craiova Transport sau de la tonomatele de bilete amplasate în 10 stații de călători din oraș, astfel încât să evite contactul cu șoferii sau cu alți cetățeni și să limiteze folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru varianta plății on-line.

Adauga comentariu