Craiova s-a întors de unde a plecat. Până pe 3 ianuarie, din nou cu restricții

Din cauza ratei incidenței cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori înregistrată pe 18 decembrie 2020, de 3,03, autoritățile au adoptat, duminică, Hotărârea nr. 75, în care s-a decis reintrarea Craiovei în scenariul roșu, la nicio săptămână după ce scăpase parțial de restricții. Adică restaurantele, sălile de spectacole, cinematografele și nu numai s-au închis din nou pentru 14 zile, până pe 3 ianuarie 2021. De precizat că este suficient ca o localitate să depășească într-o singură zi incidența de 3 cazuri la mia de locuitori pentru a intra în scenariul Roșu.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Dolj a intrat în vigoare noaptea trecută, spre nemulțumirea proprietarilor și administratorilor de afaceri din domeniul HoReCa. Abia redeschiseseră la capacitate de 30%, după ce incidența cazurilor scăzuse sensibil sub 3 la mia de locuitori, iar acum spun că sunt și mai bulversați. De altfel, duminică seara, patroni și angajați din acest sector au protestat în fața Instituției Prefectului Dolj, arătând că atât locurile de muncă, dar și marfa sunt compromise.   

Bănia ieșise din scenariul roșu pe 15 decembrie 2020 și, potrivit legii, puteau fi organizarea și desfășurarea activități în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului, precum și deschiderea restaurantelor și cafenelelor, în interior, cu aceeași limitare de 30%.

Hotărârea din 20 decembrie a fost aprobată votată de 22 dintre cei 29 de membri ai CJSU Dolj. 

Adauga comentariu