Craiova s-a oprit astăzi pentru 15 minute. Șoferii au refuzat să mai înainteze în trafic, iar angajații mai multor firme au luat o pauză. În stradă au fost și o parte a angajaților Ford, cea mai afectată companie din Oltenia de lipsa unei autostrăzi

Protestul unic în România a cuprins și Craiova. Cei mai afectați de lipsa infrastructurii rutiere, șoferii, s-au oprit pentru un sfert de oră în trafic, la ieșirea din oraș spre Filiași. 

Mai multe firme s-au alăturat mișcării #șîeu și au oprit munca pentru un sfert de oră. Companii de IT, agenții de turism, dealeri auto și alte afaceri și-au rugat clienții să le înțelagă protestul și să aibă răbdare pentru 15 minute.


Un protest deosebit a fost cel al angajaților de la Ford. Cei care erau de serviciu nu au oprit lucrul, dar colegii lor din alte ture au venit de acasă pentru a-și striga nemulțumirile. Câteva zeci de persoane au scandat “Vrem autostrăzi” și au folosit claxoanele mașinilor pentru a se face auziți.

“Suntem total dezamăgiți de oricare dintre guvenanți. Deci, nu PSD-ul, PNL –ul, toată lumea. Toți care vin mint pentru ei, pentru țară nu fac absolut nimic. În momentul de față producem la Craiova 700 de automobile zilnic, mașini care trebuie transportate. Calea ferată, dezastru. Calea rutieră, dezastru. Navigabil, la fel, dezastru.  Sperăm din suflet ca milioane de oameni să se alăture acestui protest.să își dea seama că e un început”, a explicat un angajat Ford. 

Oamenii au cerut ca guvernanții, oricare ar fi ei, să se preocupe mai mult de problemele reale ale cetățenilor și mai puțin de propriile interese.

„Să fie un semnal să fure mai puțin și să facă ceva și pentru oamenii ăștia care au ieșit în stradă din 89. Având în vedere că Ford scoate o mașină la fiecare 80 de secunde, vă dați seama cât de importante sunt cele 15 minute”, susține au alt muncitor. 

“Nu se mai poate așa, nu se mai poate să fim în permanență bombardați cu tot felul de probleme care au nimic cu viața noastră socială, cu problemele noastre, ale angajaților, ale angajatorilor. Toată lumea este afectată, toată lumea vorbește de orice altceva, dar nu de probleme concrete”, a explicat unul dintre liderii de sindicat. 

Cele câteva zeci de persoane care au protestat sunt membrii sindicatului din cadrul uzinei Ford și susțin că vor participa la orice protest de acest tip pentru că lipsa drumurilor le afectează eficiența companiei. 

“Este organizarea sindicatului Ford pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, lipsa drumurilor. Când a venit Fordul îmi amintesc că au venit aici și Băsescu și toți ceilalți și au promis că vor face minuni, vor lega autostrada de Pitești până în partea astălaltă. De la autostradă nu s-a mai făcut nimic. Acum se aude că s-ar face o șosea rapidă și tot nimic nu facem. Și noi suntem legați de acest drum pentru aprovizionare, calea ferată este la pământ, aprovizionarea o facem numai pe calea rutieră și avem întârzieri în livrarea pieselor. Noi vindem foarte multe mașini, facem 700 de mașini zilnic și mii de motoare”, a declarat un alt lider de sindicat al companiei Ford. 

 

 

Adauga comentariu