Craiova și alte șapte localități, sub restricții. Incidența cazurilor COVID-19 a ajuns la 1,77 cazuri la mia de locuitori

Autoritățile au decis, aseară, închiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de evenimente, cinematografelor, a sălilor de spectacol și sălilor de jocuri de noroc în Craiova, începând din această dimineață, de la ora 6:00. Terasele rămân deschise, dar pot funcționa doar în intervalul 06.00 – 24.00. Măsurile sunt valabile până la 26 octombrie inclusiv și au la bază o incidență a cazurilor de 1,77 la mia de locuitori.

Totodată, restricții au fost impuse și în Cârcea, Ghindeni, Ișalnița, Mischii, Pleniţa, Radovan şi Robăneşti. Și aici se interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente; activitatea cu publicul în interiorul spaţiilor cu destinaţia alimentaţie publică din categoria restaurantelor, cafenelelor şi barurilor; se interzice organizarea şi desfăşurarea procesiunilor religioase în spaţiile deschise. Pe de altă parte, autorităţile administraţiei publice locale vor intensifica acţiunile de verificare a modului de respectare a normelor instituite în domeniul sănătăţii publice în pieţe, târguri, precum şi în orice altă locaţie unde se pot crea aglomerări spontane de persoane. În aceste localități măsurile sunt valabile până în data de 19 octombrie.

 

Adauga comentariu