CRAIOVA. Toți elevii se întorc în bănci, la școală, de săptămâna viitoare

Toate cele 84 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Craiova vor relua cursurile cu predarea față în față de săptămâna viitoare. Cei 51.000 de elevi care învață în școlile și liceele din oraș se vor reașeza în bănci, asta pentru că rata infectare cu COVID-19 a scăzut în ultimele 14 zile sub unu, astăzi incidența înregistrată la mia locuitori fiind de 0,99. De mai bine de jumătate de an, în Bănie s-a învățat numai conform scenariilor galben sau roșu. Tot de luni se vor redeschide și cantinele şi căminele. De subliniat că elevii pot reveni la sistemul de învățare online dacă incidenţa cazurilor crește la nivelul unităţii de învăţămînt sau dacă sunt mai multe cazuri de îmbolnăvire la o clasă.

Conform incidenţei care a fost raportată astăzi şi hotărârilor consiliilor de administraţie din unităţile de învăţământ, consiliul de administraţie al IŞJ Dolj a avizat şi a transmis către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dolj situaţia scenariilor care se vor aplica de luni în şcolile din municipiul Craiova şi celelalte localităţi din judeţ. O veste bună pe care o aşteptam toţi este că, de luni, unităţile de învăţământ din municipiul Craiova îşi vor relua activitatea în scenariul verde sau scenariul 1, adică îşi vor relua cursurile integral fizic, faţă în faţă. Este vorba de 84 de unităţi de învăţământ preuniversitar, plus unităţile conexe ale IŞJ Dolj - Centrul de excelenţă, Palatul Copiilor şi CJRAE. Şcolile din Craiova nu au mai fost în scenariul 1 din luna noiembrie 2020", a declarat Alexandru Gîdăr, într-o conferinţă de presă. ”

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj, Alexandru Gîdăr, la nivel de județ sunt 87 de unităţi de învăţământ, din 33 de localităţi, unde rata de infectare este mai mare de unu la mia de locuitori, iar preșcolarii și elevii vor învăța după Scenariul 2: participarea zilnică și fizică în clasă este posibilă doar la clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, iar restul ia parte la cursuri în sistem online. 

În total, în Dolj, 184 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 254 şcoli arondate vor învăţa faţă în faţă.

Revenirea în clase se va face cu respectarea condiţiilor de siguranţă sanitară, a distanţării fizice, cu asigurarea măsurilor de protecţie sanitară: folosirea dezinfectanţilor, a măştilor, aerisirea sălilor de curs. la nivelul unităţilor de învăţământ s-au refăcut acele circuite de acces şi ieşire din clase şi din spaţiul şcolar. Încă o dată, le adresăm rugămintea părinţilor, elevilor, colegilor profesori de a pune în aplicare toate măsurile transmise de către DSP, de către medici, astfel încât să evităm apariţia unor infectări, a transmiterii virusului în unităţile şcolare", a atras atenția inspectorul general al IŞJ Dolj.

Foto: arhivă

 

Adauga comentariu