Craioveancă, polițistă în Anglia, acuzată pe nedrept și anchetată pentru rasism, după declarațiile tendențioase ale tutorelui ei din poliție

Medaliată cu aur la campionatele naționale de volei, absolventă a unei școli postliceale de birotică, terminată cu nota maximă, și a unei facultăți de Turism de Afaceri în Franța, craioveanca Andra Șerbănescu (foto captură www.dailymail.co.uk) a ajuns, după multă muncă și opt ani petrecuți în Regatul Unit al Marii Britanii, să își îndeplinească visul de a intra în marea familie a poliției engleze. A făcut voluntariat în cadrul Black Police Association, unde a fost admisa în urma unor riguroase verificări de conduită și etică, fiind remarcată și premiată pentru activitatea și contribuția ei. Ulterior, după ce a trecut examenele teoretice si fizice deloc ușoare, a ajuns la Poliția din Bristol. Andra Șerbănescu și-a început stagiul alături de un instructor. Numai că, după doar o lună, după o tură alături de responsabilul ei, Oliver Howe, a ajuns să fie acuzată și anchetată pentru rasism. Pentru ea a urmat apoi o perioadă cumplită, numele ei fiind asociat de presa britanică cu acuzațiile de rasism.

De la ce a pornit umilitoarea și nedreapta anchetă? E bine, pe 30 iulie 2020, noapte fiind, Andra Șerbănescu era în mașina de poliție, însoțită de tutore. Conform unui articol publicat de BBC pe site-ul web, un bărbat asiatic care era pe o stradă a fost întrebat de româncă ce caută la ora aia, acesta răspunzându-i că aștepta deschiderea unei moschei, pentru a intra să se roage. Cum, necum, ulterior, Howe a reclamat-o pe Andra Șerbănescu pentru rasism, întrucât ar fi făcut comentarii la adresa asiaticului, cum că dorința lui de a se ruga ar fi „pierdere de timp” și că bărbatul era „genul care ar avea o bombă”. În alt rând ar fi spus că doi bărbați erau criminali pentru că erau negri. După interpretarea tendențioasă a instructorului său, Șerbănescu a fost chemată la comisia de diciplină din cadrul Poliției Bristol, care a deschis o anchetă, sub acuzația de rasism. Craioveanca s-a apărat susținând că tutorele său i-a răstălmăcit vorbele, în încercarea de a-i sabota cariera, după ce în mai multe rânduri a intimidat-o și umilit-o. În plus, o a doua mărturie, cea a unui alt coleg, prieten cu instructorul ei, care anterior venea în sprijinul lui Howe, a relevat faptul că aprecierile tinerei nu au părut remarci rasiste, dar ”depind de interpretare”. În cele din urmă, după audierile din 24 și 25 februarie 2021, de la la Kenneth Steele House din Bristol, acuzațiile făcute de Oliver Howe la adresa Andrei Șerbănescu au fost demontate, iar tânăra a fost declarată nevinovată.

Din păcate, însă, după ce a fost umilită, fiind la un pas de o concediere rușinoasă, numele ei fiind târât în noroi, fiind deja asociată cu fapte de rasism, Andra Șerbănescu a rămas cu un gust amar despre poliția din Anglia, care se laudă că ar fi o mare familie. cariera sa în fiind sub semnul întrebării din cauza neîncrederii. 

Andra este, probabil, doar un alt conațional din Diaspora care s-a zbătut să reușească făcând față unei mentalități înguste ale unora care-și imaginează că toți românii sunt rebuturi și trebuie zdrobiți prin orice mijloace. Pentru că este polițist, Andra Șerbănescu nu poate vorbi despre situația în care s-a aflat. Deși declarată nevinovată, încă nu a trecut peste umilința la care a fost supusă.

Adauga comentariu