Craiovence hărțuite prin mesaje online și bilețele lăsate pe autoturism. Poliția a percheziționat locuința unui suspect

Sesizările depuse la poliție de două femei din Craiova, care s-au plâns că au fost hărțuite, s-au lăsat, ieri, cu o percheziție la domiciliul unui bărbat suspectat că este autorul mesajelor care le-a speriat. Plângerile au fost depuse la Secţia 5 Poliţie Craiova, în perioada 2019-2020. Una dintre victime a mărturisit că primea mesaje în mediul online de pe un cont fals, iar în cea de-a doua situaţie, prin afişarea unor bilete pe autoturismul personal. Contul de pe care erau trimise mesaje era al unei anume Alina Postelnicu, cu fotografiile aferente, care însă nu avea habar de ce se întâmplă. Fiica ei a depus sesizare la Poliție. De altfel, o fotografie cu o mașină plină de bilețele adezive a fost publicată și pe Facebook. În ciuda numeroaselor comentarii în care alte zeci de femei s-au plâns că au fost hărțuite în același mod, reprezentanții IPJ Dolj spun că la poliție au fost depuse doar două sesizări.

Ieri, oamenii legii au mers la locuința unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracţiunilor de hărţuire. Aici, polițiștii au găsit obiecte vestimentare pentru femei, mai exact chiloți de damă și sutiene, în condițiile în care suspectul locuiește singur. Oamenii legii au mai ridicat de la domiciliul bărbatului, în vedera continuării cercetărilor, două laptopuri, patru telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu diferite mesaje.

”Cercetările sunt continuate în această cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de hărţuire, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă. Facem precizarea că fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, precum şi efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, constituie infracţiune. În acest caz, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Recomandăm tuturor victimelor infracţiunii de hărţuire să sesizeze imediat organele de poliţie pentru a fi efectuate cercetări şi dispuse măsurile legale care se impun”, spune Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Sursa foto cover: Facebook/INFO TRAFIC CRAIOVA ȘI DOLJ

Sursa foto interior: Facebook/Ești din Craiova dacă...

Adauga comentariu