Craiovenii care s-au trezit cu datorii la ANAF și le-au și achitat, își vor primii banii înapoi

Guvernul a aprobat proiectul amnistiei fiscale. Ministrul Finanțelor Teodorovici prezent marți la Craiova a vorbit despre situaţia românilor care s-au trezit cu datorii la ANAF și le-au și achitat între timp. Acesştia își vor primi banii înapoi.

Teodorovici a admis faptul că ANAF-ul nu emite la timp deciziile de impunere și că oamenii se trezesc cu astfel de datorii la CAS ȘI CASS, cu obligația de plată imediată sau în câteva zile, lucru pe care îl cataloghează ca fiind incorect.

"O altă situație oarecum incorectă, sunt oameni care nu au venituri și aveau de plătit sme mai mari decât acele venituri ceea ce nu este un lucru corect. Într- astfel de situație se decide o astfel de amnistie care s-a mai dat în anii anteriori, dar este mai mare ca și impact. Toți ăși vor primi banii înapoi, dacă vor dori să compenseze cu alte obligații față de stat sau dacă vor dori banii efectiv vor fi returnați", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Potrivit proiectului aministiei fiscale, românii care în perioada 2015-2017 au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut pe ţară vor fi scutiţi de la plata obligatorie a contribuţiei la sănătate (CASS).

 

Adauga comentariu