Craiovenii scapă de vigneta lipită în geam, dar nu și de plata parcării pe domeniul public. Cum o să poată verifica polițiștii locali dacă taxa a fost achitată

Măsura renunțării la abțibildul lipit în geam a fost anunțată de viceprimarul Adrian Cosman, în presă.

„Nu se mai eliberează viniete, s-a renunţat la această modalitate de confirmare a plăţii taxei de parcare. Poliţia Locală va avea alte mijloace la dispoziţie să verifice plata taxei de parcare“, a precizat, pentru GdS, Adrian Cosman, viceprimarul Craiovei.

Doar că anunțul a fost făcut înainte ca „Regulamentul privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova“ să fie modificat și votat într-o ședință de Consiliu Local.

Până acum, abțibildul lipit în geam era singura dovadă clară pe care polițiștii locali o aveau în vedere atunci când verificau mașinile parcate pe domeniul public.

Reprezentanții Primăriei Craiova vin cu lămuriri despre modalitatea în care se va face verificarea acestora.

“După 31 martie, va exista o bază de date comună între Poliția Locală și Direcția de Evidență a Populației. Polițiștii locali vor avea la dispoziție o aplicație și vor putea verifica în funcție de numărul de înmatriculare al autovehiculului. Craiovenii sunt scutiți de amenzi până la data de 31 martie, data limită până la care trebuie să achite taxa de parcare pe domeniul public, de 41 de lei.”, au declarat reprezentanții Primăriei Craiova.

Adauga comentariu