Craiovenii se vor putea cununa civil în Parcul Romanescu. Nu se percep taxe

Casa Bibescu din incinta Parcului ”Nicolae Romanescu” devine, din luna iulie, gazdă pentru oficierea căsătoriilor. Dacă până acum craiovenii puteau opta, pe lângă sediul Stării Civile, din Calea Unirii, și pentru clădirea Primăriei Craiova, odată cu închiderea sediului principal, intrat într-un amplu proces de reabilitare, nu mai este posibil. 

Potrivit edilului Craiovei, prin dispoziție de primar, începând cu 10 iulie, în Casa Bibescu, din Parcul Romanescu, se vor putea organiza cununii civile. Anunțul a fost făcut de Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook. 

Ideea data încă de acum 10 ani. Însă în 2017, actualul subprefect de Dolj, Flavius Sirop, pe atunci consilier local, a readus-o în atenția Executivului și Legislativului, propunând introducerea imobilului din parc pe lista locurilor publice din Craiova unde se pot oficia cununii civile. 

De menționat că pentru oficierea căsătoriilor nu se mai percep taxe, indiferent de sediul unde au loc. În zilele de sărbători legale stabilite prin hotărâre de Guvern, nu se oficiază căsătorii. De asemenea, în situația în care în baza unui act normativ, pentru anul în curs Guvernul va stabili alte zile libere, nici în acestea din urma nu se vor oficia casatorii!

În prezent, Serviciul de Stare Civilă percepe următoarele:

Taxă pentru executarea de fotografii în incinta Casei Căsătoriilor – 37 lei
Taxă înregistrare video în incinta Casei Căsătoriilor – 37 lei
Taxă desfacere a căsătoriei pe cale administrative – 530 lei
Contravaloare fotografii executate de Direcția de Evidență a Persoanelor Craiova – 3,7 lei/bucată
Taxă arhivă pentru eliberarea documentelor în baza Registrelor de Stare Civilă aflte în arhiva proprie – 10 lei
Taxă de urgență pentru eliberarea în termen de 24 de ore de la data înregistrării a cererii , a certificatelor (duplicatelor) și a dovezilor de stare civilă, a faptelor de stare civilă, precum și a adeverințelor și a furnizării datelor din Registrul Național de Evidență a Persoanelor – 110 lei. 

Adauga comentariu