Cristian Vasilcoiu a demisionat din funcția de consilier local

Consilierul local social-democrat Cristian Vasilcoiu și-a depus  demisia din funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului (CLM) Craiova. Actul a fost depus la Secretariatul general al Primăriei Craiova pe 17 decembrie a.c.. Hotărârea privind încetarea de drept a mandatului său va fi dezbătută în plenul CLM Craiova care se va reuni, într-o ședință extraordinară, organizată online, pe 22 decembrie. Tot atunci va fi declarat vacant locul de consilier local rămas liber, urmând să fie ocupat de următorul pe lista pentru consilierii locali ai PSD.

”Prin cererea înregistrată sub numărul 297/2021, dl.Vasilcoiu Mădălin Cristian solicită să se ia act de demisia sa din calitatea consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Craiova. În conformitate cu prevederile art.204 alin.2 lit. a din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, prin demisie. Constatarea încetării de drept a mandatului ş ivacantarea locului de consilier local, se realizează prin hotărâre a consiliului local, la propunerea primarului, sau, după caz, al oricărui alt consilier local, în prima şedinţă desfăşurată după apariţia evenimentului, potrivit prevederilor art.204 alin.6 din acelaşi act normativ. Faţă de cele prezentate mai sus, în conformitate cu prevederile art.204 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, propunem Consiliului Local al Municipiului Craiova constatarea încetării de drept, prin hotărâre a consiliului local, a mandatului de consilier local al dlui. Vasilcoiu Mădălin-Cristian şi, pe cale de consecinţă, vacantarea locului de consilier local”, se arată în Referatul constatator privind încetarea mandatului de consilier local atașat proiectului de hotărâre. 

Cristian Vasilcoiu este propunerea PSD Dolj pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii, acolo unde lucrează în prezent, având calitatea de consilier al ministrului Marius Budai, post pe care l-a ocupat și în mandatul de ministru al Olguței Vasilescu. Dacă propunerea se va concretiza rămâne la decizia premierului Nicolae Ciucă.

De asemenea, între punctele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare programate miercuri se afla și demisia viceprimarului Daniela Barbu, propunere PSD Dolj pentru ocuparea postului de prefect al județului, ca urmare a înțelegerii dintre social-democrați și liberali care au stabilit (cu unele excepții) ca prefecturile să aibă șefi din același partid cu cel care conduce consiliul județean. Proiectul nu poate fi, însă, accesat.

Adauga comentariu