Criza în presă. Concedieri la Adevărul Holding

Concedieri în grupul Adevărul Holding, după perioada de pandemie, în care presa a fost puternic afectată din punct de vedere economic.

După ce, inițial, Adevărul Holding a trimis o parte dintre angajați în șomaj tehnic (după cum a scris Paginademedia.ro), grupul de presă renunță la o parte dintre angajați.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, zeci de angajați ai Adevărul Holding se află în această situație. Asta după ce, la începutul lunii aprilie, compania Adevărul Holding (editor, printre altele al publicațiilor Adevărul și Click) a trimis în șomaj tehnic 30% dintre angajați, adică aproximativ 80-90 de oameni.

Până la ora redactării materialului, Cristi Stancu, director executiv Adevărul Holding, nu a putut fi contactat.

Concedierile din luna mai au vizat departementele de vânzări, marketing, controlling, contabilitate, dezvoltare online.

Întregul departament condus de Eduard Dârvariu - cel de dezvoltare online - a fost desființat. Aproximativ 20 de oameni - programatori și redactori, inclusiv Eduard Dârvariu, au fost restructurați. Departamentul se ocupa de site-urile Voux.ro și viteze.ro, lansate în urmă cu câteva luni. Cele două proiecte online urmează să fie abandonate.

Trei oameni de la vânzări au fost restructurați. Unul dintre ei este Adrian Dinu, profesionist cu zeci de ani de experiență în domeniu, în grupul Adevărul și la Ringier.

Unul dintre cei experimentați oameni de distribuție și abonamente a fost concediat. Este vorba de Carmen Dincă, director de abonamente, care lucrează în distribuția de presă de peste 25 de ani.

De la departamentul marketing au fost restructurați doi angajați, iar de la administrativ - trei.

Conform surselor Paginademedia.ro, salariile celor din departamentul IT au fost scăzute.

 

Adauga comentariu