Cruzime fără margini din partea proprietarului calului care a fost salvat cu greu de pompieri. Ce s-a întâmplat cu animalul

Anunțul că un cal a căzut în plina stradă, extenuat de efortul de a trage la căruță și învins de stratul gros de gheață, a dus la mobilizarea craiovenilor și a mai multor instituții. Animalul a fost acoperit cu o plapumă și a primit apă mai multe ore până ce au fost alertați pompierii. Un echipaj ISU a intervenit cu o autospecială de Descarcerare Grea și a reușit să ridice calul, doar că animalul nu a mai fost luat de proprietar, ci de reprezentanții Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ.

"Calul a intrat în custodia noastră și l-am dus la hipodrom. Ore întregi a primit îngrijiri medicale, a fost hrănit, dar eforturile noastre au fost în zadar. Era mult prea slăbit și epuizat, iar în jur de ora 23 a murit. Un alt cal a murit tot ieri în zonă din aceleași motive. Sunt nehrăniți si munciți până la epuizare.", a declarat Rela Filip, directorul RAADPFL Dolj.

De cele mai multe ori, proprietarii de cai sunt țigani care ii folosesc pentru a trage la căruțe. În timp verii, animalele sunt lăsate sa pască pe domeniul public, dar iarna nu mai au ce sa mănânce și sfârșesc pentru că sunt prea slăbiți.

Adauga comentariu