Cu averea pusă bine, dar nepublicată în termenul legal. Doar trei deputați de Dolj au avut grijă să își completeze din timp declarațiile de avere

Termenul stabilit de lege pentru depunerea declarațiilor de avere este 15 iunie. Deși au trecut trei zile de când a expirat acest termen, pe site-ul Camerei Deputaților încă nu au fost publicate declarațiile tuturor parlamentarilor de Dolj.

Cel mai grijuliu a fost, se pare, Florin Stancu, deputat PSD. Declarația acestuia de avere este pe site-ul Camerei încă de pe 15 mai. Și colegul său, Ion Călin, și-a depus informațiile despre avere la sfârșitul lunii mai, iar Ion Cupă, deputat ALDE, a depus și el declarația la începutul lunii iunie.

Restul, șapte deputați, nu par să se fi preocupat foarte mult de îndatoririle impuse de lege, în dreptul lor figurând doar declarațiile de avere depuse anul trecut. Unii dintre ei neagă însă că au depășit termenul de depunere și dau explicații.

“Eu am depus declarația de miercuri (n.r. 13 iunie), dar nu știam că ea nu a fost publicată pe site-ul Camerei. Cred că este o problemă la serviciu. O să dau un telefon să văd ce s-a întâmplat.”, a declarat Alexandra Presură, deputat din partea Partidului Social Democrat.

“Nu este adevărat că nu am depus declarația, dar nu am idee de ce nu este încă publică. Eu mi-am făcut datoria și am depus-o.”, a susținut Ionuț Stroe, deputat PNL.

"Eu am depus declarațiile de avere și de interese pe data de 13 iunie 2018, în termenul legal impus de lege în această situație. Am număr de înregistrare care să dovească acest lucru.", a explicat și Alina Tănăsescu, deputat din partea PSD.

Pe lista deputaților care nu s-au preocupat de depunerea declarațiilor de avere în termenul impus de lege mai sunt și Nicolae Giugea, Adrian Prisnel, Ștefănescu Eliza și chiar Lia Olguța Vasilescu.

Adauga comentariu