Cu câte și ce mașini se laudă Poliția din Dolj. Cele mai vechi au 14 ani, cele mai noi sunt din luna iulie

În parcul auto al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj se regăsesc, în prezent, 420 de autoturisme, mărcile predominante fiind Dacia Logan, conform unui răspuns transmis de IGPR ca urmare a unei solicitări a redactorului Ziarului de Craiova. Cele mai vechi autoturisme din parcul auto au fost achiziționate în anul 2006, iar cele mai noi au doar o lună.

Din iulie a.c., parcul auto al IPJ Dolj are în dotare autospeciale noi, 25 la număr. Mașinile au o imagine nouă, fiind ”rebranduite” ca să se identifice cu cele din Uniunea Europeană, potrivit ministrului Administrației și Internelor, Marcel Vela. Ca și celelalte, au rampe de semnalizare acustică și optică, însă imaginea acestora este schimbată printr-o nouă colantare și au dotări suplimentare față de vechile autospeciale.

Noile autovehicule sunt folosite la patrulare, pentru menţinerea ordinii, liniştii şi siguranţei publice, şi pentru intervențiile la solicitările cetăţenilor, dar şi în fluidizarea şi controlul traficului rutier.

De asemenea, în parcul auto al IPJ Dolj se regăsește și o motocicletă marca BMW (foto cover), achiziționată în anul 2007, care este repartizată Serviciului Rutier Dolj.

 

Adauga comentariu