Cu ce avere a mers în Parlamentul României deputatul AUR de Dolj Ringo Dămureanu

Ringo Dămureanu, cunoscut la nivel local drept ”sindicalistul Ringo”, a acces în Parlamentul României de pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Dolj, după redistribuirea mandatelor. Dămureanu a absolvit Liceul ”Frații Buzești” din Craiova, Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din oraș, apoi a făcut un master în  Drept Administrativ la SNSPA. A fost preşedinte al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația Locală (FNSAL) ”Sed Lex”, apoi președintele Sindicatului Național ”Forța Legii”.

Din decembrie este deputat și vicelider al grupului parlamentar AUR. Conform declarației de avere, depusă la Camera Deputaților pe 23 decembrie 2020, Ringo Dămureanu deține, împreună cu soția, două apartamente, ambele cumpărate, unul în Craiova, de 81 mp (2013), și altul în orașul Lupeni (2018), județul Hunedoara, de 75 mp. Un alt apartament de 35 mp (2017), situat tot în Lupeni, i-a fost donat fiului său. În declarația lui Dămureanu apare și un apartament de 52 de mp, cu titlu de promisiune de cumpărare, din anul 2019, într-un complex rezidențial din Craiova, pentru care achitase un avans de 17.000 de euro. Însă deputatul a declarat pentru Ziarul de Craiova că între timp, după completarea declarației de avere, s-a revocat promisiunea, iar reprezentanții complexului i-au restituit avansul.

Parlamentarul doljean a cumpărat, în 2007, împreună cu soția, două terenuri în localitatea gorjeană Novaci: unul extravilan, de 4.185 m, și unul intravilan, de 4.600 m. În materie de mașini, Dămureanu are în proprietate un autoturism Renault Captur, fabricat în 2019, pe care l-a achiziționat în sistem leasing. 

Deputatul are două depozite bancare, unul la BRD, deschis în 2012, în care avea 3000 de euro, și unul deschis în 2008, la BCR, cu un sold, la data completării declarației, de 11.500 lei. Are și trei conturi curente deschise la cele două unități bancare menționate anterior, cuntumul total fiind de 38.560 lei. 

Ca președinte al Sindicatului național Forța Legii a avut un venit anul de 236.784 lei. Din postura de consilier al Sindicatului Administrației Publice din Olt ”Consilium” Slatina a încasat, din salarii, suma de 21.345 lei. Soția sa, care lucrează pe un post de kinetoterapeut în cadrul DGASPC Dolj, a avut un venit anual de 47.488 lei. Cei doi au împreună doi copii, dintre care unul minor, în declarația de avere completată de Ringo Dămureanu pentru anul fiscal anterior încheiat fiind trecut și cuantumul alocației acestuia, de 1.536 lei.

 

 

Adauga comentariu