Cu peste 2000 de decese într-o săptămână, România a intrat în vizorul OMS

Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a confirmat pentru G4Media Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Reprezentanții OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea INSP în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

România este în acest moment una dintre țările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19. În pofida statisticilor și a faptului că numărul de morți și infectați stabilește zilnic un nou record, Guvernul a refuzat să carantineze Ilfovul și Bucureștiul, zona cea mai afectată de pandemie.

Mai multe state din Uniunea Europeană și Republica Moldova au oferit sprijin României pentru a o ajuta să traverseze criza COVID-19. În ultima săptămână, România a înregistrat 2062 de decese în urma infectării cu coronavirus.

Spitalele din România, copleșite de pacienții Covid nevaccinați

Sistemul sanitar din România este copleșit în aceste zile de pacienții nevaccinați, țara confruntându-se cu un violent val patru al pandemiei Covid-19, relatează Euronews. Mulți români nu au încredere în autoritățile care îi îndeamnă să se vaccineze, ceea ce, parțial, se poate explica prin moștenirea dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, mai comentează sursa citată.

Peste 15.828 de cazuri noi de îmbolnăviri fuseseră raportate în ultimele 24 de ore într-o țară cu o populație în jur de 19 milioane de locuitori. Cel puțin 365 de oameni au murit în acest interval, bilanțul total al deceselor ajungând astfel la peste 41.482.

Mulți români nu au încredere în îndemnurile autoriăților de a se vaccina, ceea ce, parțial, este o moștenire a traiului sub dictatura lui Nicolae Ceaușescu. În același timp, mulți sunt influențați de dezinformarea din mediul online și de manipulările potrivit cărora vaccinul ar fi ineficiente sau, mai rău, ar fi periculos.

Dintre statele europene, doar Bulgaria are o rată mai mică de vaccinare.

Doar o treime de români s-au imunizat împotriva coronavirusului, iar consecințele sunt evidente.

În jur de 90% dintre pacienții spitalizați sunt persoane nevaccinate, între 92 și 95%. Practic, persoanele spitalizate care sunt și vaccinate sunt niște excepții.

Adauga comentariu