Cu țigara în mână, în curtea școlii sau la barul din apropiere. Elevii colegiilor din centrul orașului au picat testul polițiștilor locali

Zeci de elevi care ar fi trebuit să fie în clasă, la cursuri, au fost găsiți de polițiștii locali la relaxare. În timp ce unii dintre ei își luaseră o pauză de țigară, în clădirea scolii sau în curte, alții se bucurau de un suc la barurile din apropierea colegiilor. 

O acțiune a polițiștilor locali desfășurată timp de doua zile a scos la iveală aceste nereguli.

"În urma verificării locațiilor de alimentație publică, cu precădere din zona centrală, apropriată de colegiile cele mai reprezentative ale municipiului Craiova, au fost depistați un număr de 47 elevi ce se aflau în baruri, în timpul orelor de curs, precum și 70 de elevi minori ce se aflau în baruri, dar după terminarea orelor de curs. Nu au fost depistați elevi care să consume băuturi alcoolice", au comunicat reprezentanții Poliției Locale Craiova.

Cei care ar fi trebuit sa fie încă în clase au fost conduși înapoi la ore. 

Alți 57 de liceeni au fost găsiți în gangurile blocurilor de locuințe din aproprierea unităților de învățământ, aceștia fiind îndrumați și conduși în incinta unităților de învățământ de care aparțineau. În plus, 49 elevi au fost prinși că fumau în incinta unităților de învățământ, fiind aplicate 49 sancțiuni contravenționale, din care 27 de amenzi în cuantum total de 1.350 lei și 22 avertismente.

În perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, iar conducerile unităților de învățământ unde sunt înregistrați elevii depistați că lipsesc de la cursuri sau fumează în incinta liceelor, vor fi informate despre aceste aspecte.

Comentarii

FLORICA

18.03.2019 07:59

ELEVII AU NUMAI DREPTURI,BEA,DROGURI,FUMEAZA,DAI LEGE SA NU SE FUMEZE ÎN ȘCOLI ȘI TU CA PROFESOR NU AI CE FACE ARUNCA TIGARA JOS SPUNE CA NU FUMEAZA,CHIAR ÎNCEP SA AFIRME CA SINT JIGNITI,E DEZASTRU,PLIMBATIVA PRIN SCOLI SA VEDETI CE ESTE,IN WCURI PRAPAD

Adauga comentariu