Cum explică reprezentanții Primăriei amenda pe care au trimis-o pe numele unei persoane decedate

Vestea că văduva unui craiovean care a murit în urmă cu doi ani a primit o amendă pe numele acestuia a scandalizat opinia publică. Doar că reprezentanții Primăriei Craiova se disculpă și explică cum s-a ajuns la această situație.

“Nu există o bază comună de date între Evidența Populației și Direcția de Taxe și Impozite, astfel că nu se știe când unul dintre contribuabili decedează. Familia este obligată ca, după finalizarea succesiunii, în termen de 30 de zile,  să se prezinte la ghișeele de la Taxe și Impozite și să anunțe că proprietarii bunurilor s-au schimbat ca urmare a producerii unui deces. Altfel, în baza de date, bunurile și proprietățile vor figura în continuare pe numele proprietarului care a decedat.”, a explicat Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Mihail Genoiu.

Mai mult decât atât, reprezentanții Primăriei au venit și cu lămuriri în ceea ce privește amenda și motivul pentru care a fost aplicată.

“Cei care au primit amenda au înțeles în mod eronat că ar fi fost pentru neplata asigurării obligatorii a locuinței. În realitate, ea reprezintă o amendă transmisă de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru că familia defunctului a circulat cu mașina fără a achita contravaloarea rovinietei obligatorii. Cum la noi mașina figura încă pe numele defunctului, amenda a fost trimisă pe numele acestuia. ”, a declarat Lucian Prejbeanu.

Reprezentanții Direcției de Impozite și Taxe așteaptă acum un raport al celor de la Evidența Populației care să le confirme că persoana amendată a murit sau așteaptă ca un successor al defunctului să vină cu dovada succesiunii. În oricare dintre situații, amenda o să fie radiată. 


Adauga comentariu