Cum a fost lăsată o bătrână de 78 de ani fără agoniseala de o viață. 10.000 de lei este suma cu care a fost înșelată prin metoda "Accidentul"

Vechea metodă de înșelăciune încă mai funcționează, iar victimele rămân aceleași: bătrânii lipsiți de apărare despre care infractorii află că economisesc de o viață întreagă. În această capcană a căzut și o femeie de 78 de ani din Dăbuleni.

Bătrâna nu și-a închipuit nicio secundă că telefonul de la miezul nopții în care o falsă nepoată ii cerea ajutorul era doar o minciună. La celălalt capăt al firului, o voce de femeie i-a spus că are nevoie urgentă de 25.000 de lei pentru o intervenție chirurgicală ca urmare a unui accident suferit. Cu bătrâna a mai discutat și un bărbat care s-a recomandat a fi medicul nepoatei. Și acesta i-a spus că banii sunt foarte importanți pentru a putea demara procedurile medicale.

"Persoana vătămată le-a explicat celor doi că nu deține decât suma de 10.000 lei, iar presupusul doctor i-a spus acesteia că se va prezenta la locuința sa un reprezentant al unei bănci, pentru a ridica banii. La scurt timp, la locuința femeii din Dăbuleni s-a prezentat un bărbat care a luat suma de 10.000 lei, fără a-i da acesteia explicaţii", susțin reprezentanții IPJ Dolj.

După ce a dat banii bărbatului necunoscut, în urma discuţiilor cu membrii familiei, femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunțat poliția.

"Poliţiştii au fost sesizaţi, în noaptea de 28/29 mai a.c., în jurul orei 01:00, de o femeie de78 de ani, din Dăbuleni, despre faptul că, în intervalul orar 23:30-00:30 a primit un apel telefonic pe aparatul fix pe care il deține la domiciliu, de la o femeie, care s-arecomandat a fi nepoata sa. După demararea anchetei au fost identificaţi 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, din localităţile Daneţi şi Teasc, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune", au declarat reprezentanții politiei doljene.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi restituit bătrânei, dar cele trei persoane identificate s-au ales cu dosar penal pentru înșelăciune.

 

Sursa foto: digi24.ro

Adauga comentariu