Cum a fost umilită o craioveancă de către funcționarii Primăriei Craiova. Emilia Neagu: “Am fost izgonită din propria-mi țară! Am izbucnit în plâns!”

Incidentul a avut loc vineri, atunci când femeia a mers să rezolve o problemă la Direcția de Taxe și Impozite din oraș. Aceasta aflase că o proprietate pe care o vânduse figura în continuare pe numele ei, iar una achiziționată de curând, nu fusese trecută încă în evidența Direcției. Pentru că a găsit pe site-ul Primăriei Craiova o secțiune de programare on-line, tânăra și-a făcut programare.

"Am încercat să îmi plătesc impozitele on-line, așa cum o fac de când s-a implementat acest sistem și în Craiova. Doar că nu am găsit situația actualizată a proprietăților mele și am încercat să rezolv situația cât mai repede. La numărul de telefon găsit pe site-ul Primăriei Craiova nu răspundea nimeni, dar am găsit și un buton de programare on-line. Plăcut surprinsă de modernizarea informatic[, am urmat instrucțiunile aplicației și, în câteva secunde, am primit un e-mail de confirmare a programării mele valabile în data de 22 martie, între orele 8.30- 9.00”, a povestit Emilia Neagu.

Doar că lucrurile nu au fost atât de simple la fața locului. În loc să fie ajutată să își rezolve problema, Emilia Neagu s-a lovit de indolența unor funcționare care nici nu au băgat-o în seamă. Mai mult decât atât, i-au spus că programarea on-line este un fals.

"Intru la camera 3 unde știam că este inspectorul de zonă și unde are loc următorul dialog halucinant: - Bună ziua, am programare on-line pt ora 8.30 pentru a lămuri o situație. Mă puteți îndruma, vă rog, la persoana care are arondată zona mea?
- Nu aveți nicio programare îmi răspunde o voce cu Breton din spatele ușii. 
- Vă rog să verificați, totuși! Și întind telefonul cu dovada confirmării primită pe e-mail.
- Iar eu vă rog să ieșiți afară să vedeți că pe ușă scrie că azi nu avem program cu publicul, îmi răspunde aceeași voce bretonată văzându-și mai departe de conversația la telefonul personal. 
- Bine, dar am fost programată să vin azi. Vă rog să verificați e-mail-ul, insist eu naivă.
- Doamnă, nu pricepeți că programarea dvs. nu există pt ca site-ul nu există, pentru că totul e un fals?,  îmi spune vocea bretonată. Noi nu știm de existența acestui site!, insistă ea ridicând și tonul pentru a-mi arăta că deja o plictisesc.
- Bine dar atunci eu ce să fac să rezolv situația pentru că aș fi vrut să plătesc azi impozitul. 
- Emigrați doamnă, emigrați!, strigă o voce creață și grizonată din dreptul ferestrei. Și a tot repetat asta pana m-am întors către ea. Instantaneu mi-au dat lacrimile realizând că tocmai fusesem izgonită din țara mea
", a scris Emilia Neagu într-o postare pe pagina personală de Facebook. 

Lacrimile femeii i-au impresionat cu greu pe funcționarii Direcției de Taxe și Impozite. După ce au plimbat-o de la un ghișeu la altul și de la un birou la altul, femeia a plecat cu problema rezolvată la mai bine de o oră și jumătate de când ajunsese.

“Am renunțat la lacrimi și mi-am cerut mult mai vocal drepturile, așa că, într-un final, m-au direcționat către persoanele competente care să mă ajute, Câteva ore mai târziu am aflat că programarea on-line există, dar ea nu face decât să îi încurce pe lucrătorii de la Taxe și Impozite așa că au apelat la directoarea Direcției să facă o solicitare de renunțare la acest serviciu on-line. Mi se pare incredibil să mi se întâmple asta în țara mea, țara în care m-am format, am profesat și trăiesc dintotdeauna”, a explicat mâhnită Emilia Neagu.

Incidentul a intrat acum și în atenția conducerii Primăriei Craiova.

“Programarea on-line funcționează fără problem, doar dacă sunt respectate instrucțiunile de pe site și se anexeză documentele solicitate. Se pare că în cazul doamnei, toți acești pași nu au fost respectați, iar problema menționată în programare nu avea legătură cu cea reală. Din acest motiv, i s-a comunicat că nu este valabilă programarea. Reacțiiil nejustificate ale funcționarilor publici, dat fiind statulul lor și atitudinea față de contribuabil, reprezintă subiectul unei anchete interne. Persoanele implicate vor fi cercetate disciplinar”, au declarat reprezentanții Primăriei Craiova.  

 

 

Comentarii

CONSTANTINl

24.03.2019 16:23

NORMAL CA ONLINE E F GREU,LA COADA E BATAIE DE JOC STAI LA COADA ORE COMPLECTEZI CERERI COPII DOCUMENTE PARCA NU AI DOSAR LA TOATE PROPRIETATILE ACOLO BATAIE DE JOC MAI SINT SI TREI PAZNICI LA RESPECTAREA ORDINII SI LINISTII,,SI AU RAMAS 6 ZILE SUCCES

Billot Vladia Maria

27.03.2019 17:13

Primaria Craiovei greseste amarnic.
Indiferent de cauzele problemei survenite, functionarii publici sunt in serviciul contribuabilului, iar cei despre care vorbeste doamna in postarea dumneaei tocmai au insultat si agresat pe cineva care le plateste o parte din salarii in fiecare luna.

Adauga comentariu