Cum își sabotează IPJ Dolj propriile anchete. Contul personal de Facebook al unui polițist a fost folosit pe post de canal oficial de mediatizare a imaginilor cu hoțul din jaful de la BRD

Polițiștii doljeni sunt în alertă de la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când sucursala băncii BRD de pe strada Frații Golești a fost jefuită de un bărbat cu fața acoperită. Acesta a pătruns în sediul băncii și, sub amenințarea cu ceea ce părea a fi un pistol, le-a obligat pe cele două angajate să îi dea banii din casierie. Bărbatul s-a făcut nevăzut cu 16.000 de lei, iar oamenii legii încearcă de două săptămâni să îl identifice.

Anchetatorii au făcut rost de înregistrări ale camerelor de supraveghere din zonă și au decis să facă publică o astfel de filmare pentru a solicita sprijinul populației. Doar că, în loc să transmită imaginile către biroul de presă în vederea mediatizării, imaginile cu presupusul infractor au fost publicate pe contul personal al unui polițist. 

Astfel, printre postările cu filmulețe amuzante și pozele din vacanțele exotice ale lucrătorului IPJ, regăsim și ceea ce trebuia să fie un apel de sprijin în identificarea autorului jafului. Doar că, în decurs de șapte ore, postarea acestuia nu s-a ales decât cu patru distribuiri și câteva like-uri, semn că prietenii săi virtuali nu au fost foarte interesați de demersul inițiat de Inspectoratul de Poliție al județului Dolj prin intermediul contului său.

Reprezentanții IPJ Dolj au comunicat faptul că publicarea imaginilor face parte dintr-o etapă normală a anchetei și că măsura a fost luată din dispoziția procurorului de caz. De cealaltă parte, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a recunoscut că procurorul care instrumentează cazul a luat măsura mediatizării, dar că acesta a lăsat la latitudinea polițiștilor care lucrează în anchetă să aleagă canalul de comunicare. 

Astfel s-a ajuns la situația în care solicitarea sprijinului populației s-a făcut printr-un canal limitat ca putere de promovare a imaginilor, ocolindu-se cel mai mare canal de difuzare a informației: presa. 

Biroul de presă al IPJ Dolj a transmis imaginile către instituțiile de media abia după ce reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au intervenit și au solicitat acest lucru. 

 

 

 

Adauga comentariu