Cum a trecut Violeta Alexandru peste regulile de carantină din Germania? Cum va trece peste reguli la întoarcerea în România? Carantina e doar pentru "săraci"

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a dus în Germania pentru a lămuri situaţia românilor trimişi la cules sparanghel în urmă cu aproape o lună. Deşi existau semnale privind condiţiile improprii în care sunt puşi muncitorii români să lucreze, încă de luna trecută, abia când aceştia au ieşit să protesteze în public s-a gândit şi Guvernul Orban să verifice la faţa locului ce se întâmplă. Miercuri, Violeta Andrei a fost în vizită la o firmă de sparanghel din Germania. Unde a văzut că "totul este în regulă" cu muncitorii de acolo, ceea ce a şi declarat. Miercuri seara, a avut parte de laudele televizate ale lui Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL. Care s-a "bucurat" să vadă "imaginile" cu "Violeta, faptul că s-a dus între oameni și a stat de vorbă cu ei. Muncitorii vor avea șansa să se întoarcă în țară cu o cursă specială, sper să o bage și pe Violeta în aceeași cursă, să vină acasă liniștită. O laud pe Violeta".

Dar, a intervenit Victor Ponta cu o întrebare de bun simţ (ştim pare ciudată alăturarea numelui cu "bunul simţ", dar minuni se întâmplă): "Conform Ordonanței Militare și a stării de alertă acum, doamna Violeta Alexandru trebuie să intre 14 zile în izolare. V-am întrebat dacă va sta?"

"Domnule Ponta, eu nu știu asta. Asta au decis domnul Vela cu domnul Arafat. Nu știu sincer care este starea. Eu nu am putut să mă duc să vizitez fermele de sparanghel pentru că partea germană mi-a spus că dacă mă duc împreună cu domnul Motreanu, cu domnul Bușoi și cu domnul Falcă, va trebui să intru două săptămâni în carantină, după care voi putea să verific fermele, să-i vizitez pe români, iar la întoarcere în țară, întrebându-l pe domnul Vela: Domnu` Vela, MARCEL, dacă mă întorc în țară trebuie să stau în carantină, mi-a spus că astea sunt regulile", a răspuns Rareș Bogdan. 

Păi ceva nu se leagă, nu? Dacă nişte eurodeputaţi nu au reuşit să treacă peste nişte regului descrise în clar, cum a reușit Violeta Alexandru să treacă peste carantina de 14 zile odată ajunsă în Germania şi cum va trece de aceleaşi regului odată ajunsă în România?

Prin derogare, bănuim.

Adauga comentariu