Cursă aeriană directă de la Craiova către Forli, Italia, din aprilie

Un nou operator aerian va activa din această primăvară pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC), oferind în prima etapă o cursă directă către Forli (Italia), potrivit unui anunț făcut luni de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. Ulterior, din data de 4 iunie, acest itinerar va fi completat, astfel încât se va putea călători, cu escală la Forli, pe relația Craiova – Trapani, Sicilia ceea ce deschide o nouă posibilitate de petrecere a vacanțelor.

„Conducerea aeroportului a reușit să stabilească o colaborare cu compania Lumiwings, din Grecia, care va pune la dispoziția călătorilor din Oltenia încă o destinație din Italia. Primele zboruri de la și către Forli vor avea loc în data de 23 aprilie, iar noua rută aeriană directă are prevăzută o frecvență de operare de 2 curse pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Ne bucurăm să constatăm că efortul constant pe care îl facem pentru a moderniza infrastructura aeroportuară și a îmbunătăți dotările este de natură să-i convingă pe operatorii de zboruri și să crească interesul acestora pentru AIC“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, a precizat că biletele pentru ruta Craiova – Forli pot fi deja rezervate pe pagina de internet a operatorului. „Suntem fericiți să anunțăm o nouă rută din Craiova către Forli – Italia și, totodată, un nou operator aerian, Lumiwings, pe AIC. Zborurile vor începe în luna aprilie, rezervările fiind deja disponibile pe site-ul www.lumiwings.com“, a afirmat Sorin Manda, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova.

Lumiwings este o companie grecească înființată în 2015. Dupa operarea de curse charter își deschide baza la începutul anului 2021 la aeroportul Forli, oferind zboruri către și din numeroase destinații din Italia, Grecia și Europa de Est. Compania are în dotare aeronave de tip Boeing 737 300 si 737 400, cu 139 locuri, respectiv 168 locuri în configuraţia economică, având totodată şi aeronave cu configuraţie business class

Adauga comentariu