Curtea de Apel Cluj: "Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată"

Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată, consideră Curtea de Apel Cluj. Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă este cel care a reuşit să obţină în instanţă anularea prelungirii stării de alertă, după ce a câştigat procesul cu Guvernul României, informează clujust.ro.

„Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G. R. şi pe cale de consecinţă, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021”, se precizează în minuta Curţii de Apel Cluj.

În schimb, Guvernul României nu poate fi obligat să adopte pe viitor alte Hotărâri de Guvern privind instituirea şi prelungirea stării de alertă.

„Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului de a nu mai adopta Hotărâri de Guvern cu acelaşi conţinut. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie voluntară în interesul pârâtului formulată de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenită inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020”, se mai notează în aceeaşi minută.

Decizia vine la scurt timp după ce tot Curtea de Apel Cluj a anulat în parte Hotărârea de Guvern nr. 580/2021, care condiţionează participarea la evenimente publice de dovada vaccinării sau a unui test negativ.

Ambele decizii vor fi însă atacate de avocaţii care reprezintă în acest proces Guvernul României.

De altfel, imediat după prima pronunţare, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a afirmat că hotărârea Curţii de Apel nu produce niciun efect, iar decizia a fost atacată la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie.

„Am încredere că în final vom câştiga. Până acum toate cele 6 Hotărâri de Guvern legate privind măsurile pentru a controla răspândirea COVID-19 au fost atacate şi nu am pierdut niciun proces”.  
 

 

Adauga comentariu