Dacă “comunitatea” te vrea prost, te vei sili să fii prost

N-are să mai poată zice nimeni: m-am lăsat de fumat. Corect va fi: m-au lăsat de fumat.

(m-au lăsat, te-au lăsat, l-a/le-a lăsat, ne-au lăsat, v-au lăsat, i-au/le-au lăsat... de fumat, de gândit, de ieşit din casă, de vorbit, de liber arbitru şamd... )

Zilele acestea nici purtarea pielii cu care te-ai nascut nu mai e o libertate, ci o povară de care trebuie să-ţi fie ruşine în numele primilor pitecantropi care au ostracizat un neandhertalian.

Suntem din nou în anii 30 şi 50 ai secolului trecut: mulţimile au fost dresate să impună celor cu gura bogată corectitudinea politică, socială, economică şamd.

Libertatea de exprimare, liberul arbitru nu mai există decât in limitele “standardelor” acceptate de “comunitate”.

Dacă “comunitatea” te vrea prost, te vei sili să fii prost, altfel vei fi ostracizat, îndepărtat, călcat în picioare. Hate speech-ul e valabil numai dinspre tine către haita comunitară, nu şi invers. Lătratul solitar se termină în chelălăituri.

“Copiii noștri vor fi liberi.”

“Vom muri și vom fi liberi.”

Treizeci de ani mai târziu stăm să ne uităm în gura unui individ (reprezentantul altor indivizi de aceeaşi teapă) care şi-a depăşit de multă vreme  "competenţele" în sistemul de intervenţie de urgenţă. Dacă le-o fi avut vreodată şi nu e doar legendarea "cu competenţă" a unui colaborator al fostei şi actualei Securităţi.

Aseară a ieşit Cetăţeanul Calafat să ne umple de fundamente ştiinţifice în sprijinul prelungirii dictaturii sanitare pe teritoriul României.

Citez: „Prelungirea stării de alertă se bazează pe un fapt simplu, e prea devreme să ajungem la situaţia de dinaintea virusului. Cel mai simplu fundament ştiinţific este că nu poţi să te întorci acum la situaţia de dinaintea apariţiei virusului COVID. Încă mai avem etape de relaxare şi acţiuni care trebuie luate punctual, focare când apar, ba în zona sanitară, ba în vilele de bătrâni, ba în zona industrială (ca la Fan Courier). Plus că trebuie să continuăm cu măsurile compensatorii, mască, distanţare, triajul la intrarea în clădire. Am văzut că în zona litoralului nu s-au respectat toate regulile de distanţare, nu ştim impactul în următoarele 14 zile, e posibil să apară noi focare”.

Varză, barză, viezure, brânză, mânz, tuneluri energetice – individul acesta ne ia de proşti?

Prin urmare, ”fundamentele științifice” ale Cetățeanului Calafat sunt: “faptul simplu”, “prea devreme”, “să nu ajungem la situația de dinaintea virusului” (adică alegeri anticipate şi e “o simplă răceală” apărută “într-un punct mic de pe hartă, departe de noi”?), “avem etape de relaxare și acțiuni de luat punctual” (mai sunt ceva izolete de cumpărat de la amicul Gocan, vreo bucătăreasă cu stoc de măști?), “focare în (țineți-vă de ceva să nu cădeți) vilele de bătrâni”, “mască”, “distanțarea socială” și “zona litoralului” în care “a văzut că nu s-au respectat toate regulile de distanțare”. Și-atunci de ce tocmai ce ne-a recomandat public mersul în vacanţă “pă intern”? Tocmai în zone în care nu se respectă regulile. Vrea să-și facă rost de un valul doi?!

Că de pregătit, Cetăţeanul Calafat, face tot efortul să se pregătească. Cică încă de la nivelul Protecţiei Civile Europene se fac pregătiri pentru un eventual val doi al pandemiei de COVID-19. Însă nimeni nu poate estima dacă acesta va fi mai puternic sau mai slab decât cel din prezent.

Citez: "Noi, cei de la situaţii de urgenţă, de la sănătate publică nu putem să spunem staţi liniştiţi, nu va fi nimic".

Ca să vezi, este fix invers decât în situaţia de la #Colectiv cu acest “staţi liniştiţi”... Atunci, la “staţi liniştiţi” auzeam vorbe care s-au dovedit goale de conţinut şi de bun simţ ca: “avem de toate”, “situaţia e sub control”, “nu avem nevoie de ajutor” şamd.

Acum trebuie să stăm liniştiţi “la termometrizările” noastre (la locurile noastre, cum ne îndemna şi Ceauşescu în Decembrie 1989), deşi ei nu ştiu nimic (cel puţin aşa afirmă) din ceea ce va urma, ci doar din ceea ce este: afaceri netransparente pe bani publici, angajări de pile, cunoştinţe şi relaţii în pita publică (cel puţin aşa vedem).

Nu minimizez pericolul pe care-l reprezintă infectarea cu COVID-19! CRITIC lipsa de transparenţă în luarea măsurilor. CRITIC îngrădirea drepturilor şi libertăţilor civile, dedulcirea guvernanţilor la autoritarism. CRITIC punerea pe butuci a economiei fără luarea de măsuri CORECTE şi CONCRETE pentru relansarea acesteia. CRITIC minciunile ordinare şi jocul politicianist făcut pe suferinţa şi banii românilor. Ipocriziile şi diletantismul!

Încă mai am acest drept! Încă îmi mai arog această obligaţie!

Am distilat cu votul toată mizeria din minciuna securistoidă a “răului mai mic” în cei 30 de ani care au trecut de atunci. De la Revoluție.

Rușine la modul #Colectiv!

Şi, gata!

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu