Dacă Guvernul Cîțu cade la moțiune, PNL lasă partidele ”moționare” să vină cu o propunere de premier. Liberalii care votează moțiunea PSD vor fi excluși din partid

Liderii PNL au discutat strategia post-moțiune de cenzură și plănuiesc să îi lase pe cei de la PSD și AUR să vină cu o propunere de premier, la prima rundă de consultări. În momentul în care se va ajunge la un blocaj politic, cei de la PNL vor veni cu propunerea Florin Cîțu.

Deocamdată, dinspre partidele ”moționare” avem situația în care se implică, dar nu se bagă:

  • Liderii PSD au anunțat public că nu vor face o propunere de premier, opțiunea lor fiind declanșarea alegerilor anticipate.
  • Dacian Cioloș, noul președinte al USR, a anunțat vineri, imediat după alegerile interne, că nu va intra într-un viitor guvern de coaliție. Anterior, el spusese că USR ar putea veni cu o propunere de premier.
  • George Simion, copreședinte AUR, a anunțat că partidul său vrea un guvern de tehnocrați de uniune națională, sprijinit de toate partidele parlamentare.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a vorbit în cadrul ședinței Biroului Executiv Național al PNL despre moțiunea de cenzură și a spus că toți parlamentarii PNL vor sta în bănci, dar nu vor vota.

De asemenea, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a spus că orice parlamentar PNL votează moțiunea va fi exclus automat din partid.

Adauga comentariu