Dacian Cioloș s-a lovit de lipsa autostrăzilor. Președintele PLUS a întârziat o oră la o întâlnire oficială USR-PLUS la Craiova, fiind blocat în Balș zeci de minute. Cioloș și Barna nu au ratat ocazia de a-l ironiza pe Ministrul Transporturilor

Dacian Cioloș este în precampanie la Craiova. Președintele PLUS vrea să ia contact cu simpatizanții USR-PLUS din Bănie. Înaintea vizitei în teren însă, Cioloș a ținut alături de membrii coaliței, o conferință cu presa craioveană, la care a ajuns cu nu mai puțin de 0 oră întârziere, pentru că mașina în care se deplasa spre Craiova a rămas blocată preț de zeci de minute în Blaș.


Oficialul a simțit pe propria piele ce înseamnă lipsa unui autostrăzi sau măcar a unui Drum Expres care să lege principale orașe din țară și să ocolească anumite zone aglomerate. În acest context, Dacian Cioloș și președintele USR Dan Barna, au criticat demersul Ministrului Transporturilor Răzvan Cuc și anunțurile făcute de reprezentanții PSD-ALDE, prin care susțin că se apucă de contruit autostrăzi în Moldova.


"Autostrada Moldovei începe! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier", scrie Lia Olguța Vasilescu, purtător de cuvânt PSD.


Dacian Cioloș și Dan Barna consideră că nu este întâmplător faptul că Ministrul Transporturilor se pune pe treabă chiar în ziua în care se anuța proteste la nivel național pentru autostrăzi, 15 minute, la ora 15.00.


"Într-o lupă a comunicării și în momentul în care știi că la ora 15.00 foarte mulți cetățeni vor opri activitatea timp de 15 minute ca un protest la ceea ce nu se întâmplă în România de 29 de ani, este o încercare ușor ridicolă de comunicare, sugerează că uite lucrez eu singur, e cum ar veni ca înțeleptul satului care lucrează duminica, cam așa înțeleg că ar putea fi interpretat gestul domnului Cuc", a declarat Dan Barna, președinte USR.


"Domnul Cuc a fost nu ministru ci doar secretar de stat la începutul Guvernului pe care l-am condus și a plecat de acolo pentru că se ocupa de politichie și nu de mistrie. A fost odată ministru într-un guvern al PSD-ului, a fost dat afară și de acolo pe baza unei evaluări din ce ni s-a spus cel puțin și acum nu știu, o fi fost la vreun curs de reciclare și a învățat să mânuiască mai bine mistria", a adaugat Dacian Ciolos, presedinte PLUS.


Reprezentanții USR-PLUS au ajuns în Cetatea Banilor cu mesajul de încurajare a cetățenilor să iasă la vot într-un număr cât mai mare la alegerile europarlamentare din 26 mai, dar și la celelate alegeri ce vor urma, foarte important la alegerile locale. 

 

 

Adauga comentariu