Darius Vâlcov și sexy-martorele sale au sfidat instanța de la Tribunalul Dolj care judecă dosarul în care acesta este inculpat pentru luare de mită. Consilierul de stat al Vioricăi Dăncilă avea astăzi în termen în proces, dar nu s-a prezentat

Darius Vâlcov este inculpat într-un dosar în care este acuzat că a  luat o mită record de aproape 4,3 milioane de lei în perioada în care era primarul municipiului Slatina.

Astăzi, Vâlcov trebuia să fie prezent la un nou termen al procesului în care ar fi trebui audiate și două martore ale apărării. Niciunul dintre cei trei nu au venit însă în fața judecătorului motivând prin avocat că se află încă în concediu. Avocata lui Vâlcov, Lucia Furtună, a prezentat chiar și copii ale biletelor de avion pentru a-i motiva absența.

Martorele care trebuiau să depună astăzi mărturie erau Larisa Maria Popa, o fostă Miss România în acest moment ocupând funcția de consilier personal la Comisia de Națională de Strategie și Prognoză, și Anca Gușatu, fosta amantă a lui Vâlcov.

Fosta Miss Univers era cunoscută în Slatina pentru apropierea de actualul inculpat Darius Vâlcov și chiar a beneficiat de pe urma spijinului acestuia. După ce a deținut un salon de frumusețe, tânăra a ajuns să lucreze la Ministerul Agriculturii, apoi într-o companie din subordinea Ministerului Transportului.

Sursa foto: digi24.ro

Fosta iubită, Anca Gușatu, este martor cheie, mai ales că anchetatorii au arătat că prin firmele acesteia rulau banii pe care Vâlcov îi primea ca șpagă. 

Sursa foto: obiectiv.info

Pentru că astăzi nu au fost prezente, cele două femei vor fi citate cu mandat de aducere pentru următorul termen de judecată.

Avocata lui Darius Vâlcov susține însă că Vâlcov își va dovedi nevinovăția.

 

“Am intrat astăzi în posesia unor DVD-uri care conțin înregistrări ale unor discuții, interceptări, ale unor persoane care discutau despre clientul meu. Urmează să vedem ce se află pe aceste suporturi optice pentru a ne construi apărarea.”, a declarat Lucia Furtună, avocata apărării.

Procesul lui Dariud Vâlcov a început în 2017 după ce a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2015.  În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, „în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză), aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, 2.146.270 lei”. Acceași procedură a fost aplicată de actualul consilier al lui Dăncilă pentru reabilitarea centrului istoric, suma pe care ar fi primit-o de la o societate comercială, prin interpuși,fiind de 450.000 de lei.   Anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție au mai menționat în rechizitoriu și că Vâlcov ar fi pretins 10% şi dintr-un alt contract semnat de S.C. Compania de Apă Olt S.A. cu o firmă, pentru „a interveni la conducerea companiei în vederea efectuării la timp a plăţilor aferente contractului”, lucru cu care patronul societăţii a fost de acord. În această situație, cei 10 la sută reprezintă 1,7 milioane de lei, bani care au ajuns tot în conturile inculpatului.  

Adauga comentariu