DE CIUDĂ CĂ NU MAI E LA BUTOANELE PARTIDULUI, GAȘCA ORBAN ÎI TRAGE PERNA DE SUB CAP. Strategia taberei Orban, la moțiunea de cenzură: semnalul de delimitare față de Florin Cîțu

Moţiunea de cenzură a PSD, intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, are toate premisele să fie adoptată astăzi de Parlament cu un număr record de voturi. Senatorii şi deputaţii PNL fideli lui Ludovic Orban vor boicota şedinţa de plen pentru a transmite astfel mesajul de delimitare de Florin Cîţu şi de noua conducere a PNL, au declarat surse politice pentru News.ro.

”Conducerea PNL a decis ca parlamentarii partidului să fie prezenţi la moţiunea de cenzură, dar să nu voteze. Noi (tabăra Orban – n. red.) am agreat să nu participăm, să boicotăm şedinţa. Este o formă de delimitare de Florin Cîţu”, au explicat pentru News.ro surse participante la reuniunea dintre Ludovic Orban şi susţinătorii săi din partid.

Potrivit acestora, la întâlnire au participat peste 30 de parlamentari liberali, informează News.ro.

”Am discutat şi despre cum vom face pe viitor opoziţie: din interiorul sau din exteriorul PNL. Nu s-a luat o decizie, vom vedea în funcţie de rezultatul de la moţiunea de cenzură şi de evoluţiile ulterioare”, au mai explicat sursele citate.

Discuţia privind ”opoziţia” a avut loc în contextul anunţului făcut duminică seară de Ludovic Orban, care a spus la Realitatea PLUS că nu exclude varianta creării unei noi construcţii politice

"Ce s-a întâmplat la Congres pe mine m-a marcat profund şi m-a făcut pentru prima oară să-mi pun întrebarea dacă mai am ce să caut în această gaşcă care a călcat în picioare lucruri fundamentale care ţin de democraţie (...) Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul PNL. În momentul de faţă cei care conduc azi partidul nu au nicio legătură cu PNL”, a declarat Ludovic Orban.

E de neprețuit cum vorbește despre gașcă Ludovic Orban din chiar interiorul găștii lui...

Adauga comentariu