Decizie definitivă în cazul criminalei de la metrou. Ce se va întâmpla cu femeia care a împins o tânără în fața metroului la sfârșitul anului 2017

Criminala care a îngrozit o țară a fost astăzi pedepsită definitiv de instanța Curții de Apel București. Magistrații au menținut decizia Tribunalului București din octombrie 2018 și au stabilit că Magdalena Șerban își va petrece restul zilelor în închisoare. Femeia a fost găsită vinovată pentru infracțiunile de tentativă de omor și omor calificat.

Tragedia s-a întâmplat pe 12 decembrie 2017, atunci când Magdalena Șerban a încercat să împingă în fața garniturii de metrou o tânără aflată pe peron. Pentru că fata a recționat, criminala nu a reușit să își pună planul în aplicare și s-a făcut dispărută. La scurt timp, a revenit însă în stația Dristor, acolo unde și-a găsit o nouă victimă. Cu sânge rece, a împins-o pe șine pe o tânără de 25 de ani, iar când aceasta a încercat să se salveze prinzându-se cu mâinile de marginea peronului, criminal a lovit-o cu piciorul în cap până ce fata a căzut. Chiar în acel moment, metroul intra în stație, iar tânăra a fost zdrobită. 

Anchetatorii au stabilit în cursul ancjetei că Magdalena Șerban avea discernământ. Aceasta a și povestit în fața instanței cum a luat decizia de o ucide. 

“Am început să mă uit la mai multe persoane şi vedeam negru în jurul meu. Una dintre tinere s-a apropiat mai mult de mine şi eu am împins-o. Finalul nu l-am văzut, că am plecat. A căzut pe şine. A încercat să se ridice. Distanţa era mai mare de 1,5 metri şi nu se putea ridica. Era cu mâinile întinse pe plafonul pe care aşteaptă călătorii şi avea o geantă în una dintre mâini. Eu am lovit geanta, nu pe ea. Nu ştiu dacă încerca să se ridice. Nu am încercat să o ajut, pentru că voiam să plec. Numai de un bărbat putea fi ridicată de acolo”, a mai povestit femeia în sala de judecată, relatează agerpres.ro.

În afară de condamnarea la închisoare pe viață, Magdalena Șerban trebuie să plătească și daune morale în valoare de 30.000 de euro către tânăra care a scăpat cu viață și alți 30.000 de euro către familia fetei ucise. 


Adauga comentariu