Decizie a instanței în cazul dosarului “Frăția”. Ce au hotărât judecătorii de cameră preliminară

Dosarul în care sunt anchetate 13 persoane, în frunte cu Gigel Roşianu, Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc, Marian Irinel Coandă, zis Charlie și Marian Vlădescu a fost trimis înapoi pe masa procurorului de caz. Decizia instanței Curții de Apel Craiova este definitivă în camera preliminară.  

Practic, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj trebuie să refacă acum actul de sesizare penală.

“(…) restituie cauza Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea refacerii actului de sesizare al instanţei privind pe inculpaţii Zavera Gigi Vadik, Cimpoeru Ioneluş, Barbu Florinel, Coandă Marian Irinel, Roşianu Gigel, Ion Ilie şi Trandafir Fănel”, este soluția pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute. 

Astfel , dosarul se întoarce pentru a treia oară la procurorul de caz pentru refacere, ajungându-se la aproape doi ani de când a fost trimis în judecată, dar nu s-a început procedura pe fond. 

În august 2017, la 10 luni după scandalul de la On Off, cel în care două grupări s-au luptat în bar, apoi în plină stradă, pentru supremație în oraș, procurorii trimiteau dosarul pe masa judecătorilor. În februarie 2018, dosarul a fost trimis pentru prima dată înapoi la Parchet. La momentul respectiv, judecătorii Tribunalului Dolj solicitau lămuriri despre funcționarea grupului infracțional organizat, dar și despre faptele unora dintre inculpați. Procurorii și-au făcut treaba și au refăcut rechizitoriul. 

Câteva luni mai târziu, la sfârșitul lunii septembrie 2018, aceeași instanță retrimite dosarul la Parchet și cere refacerea rechizitoriului pentru Gigi Vadik Zavera, zis Gicioc. Acesta este acuzat de procurori de constituire a unui grup infracţional organizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, complicitate la tentativă de omor, lovire sau alte violenţe și complicitate la şantaj. 

Acum procurorul care a instrumentat dosarul trebuie să refacă actul de sesizare penală pentru șapte dintre inculpați. Imediat după ce cererile instanței se vor soluționa, dosarul urmează să intre din nou în procedură de Cameră Preliminară. 


Adauga comentariu