Deputatul Gheba îl acuză pe președintele CJ Dolj că a majorat preferențial salariile unor angajați. Ce spune Cosmin Vasile

Parlamentarul Daniel Gheba, de la USRPLUS Dolj, susține că preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a majorat ”în mod imperios”, cu până la 50%, salariile de bază ale angajaților angrenați în proiecte finanţate din fonduri europene. Potrivit deputatului, ”s-a găsit ingenioasa soluţie de a interpreta îngheţarea nivelului salarial din decembrie 2020, aşa cum prevede art.1 alin.1 din Ordonanţa de Urgentă 226/2020, ca angajaţii nominalizaţi de Serviciul Organizare Resurse Umane să poată beneficia de majorările salariale şi în cursul anului 2021”.

”Cu surprindere afirm că domnul Cosmin Vasile, Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a dispus majorări salariale retroactiv şi în mod nominal, mai exact nu au fost majorate salariile minime sau medii, ci doar cele care se încadrează în media de 16000 RON brut. Întrebare: S-a dispus majorarea salariilor în mod gradual, încadrându-se în procentul de la 1% la 50% sau s-a dispus majorarea salariilor de bază cu procentul maximal de 50% în fiecare an, în decursul ultimilor 4 ani?”, a scris Daniel Gheba într-o postare pe Facebook, unde a publicat și liste cu respectivele salarii din Consiliul Județean Dolj.

Întrebat despre această situație, șeful administrației județene a declarat, pentru Ziarul de Craiova, că informațiile publicate de parlamentarul doljean sunt ”eronate”. Cosmin Vasile susține că sporul se acordă în funcție de timpul lucrat efectiv, fiind pontat în acest sense de managerul de proiect și că mare parte din majorări se rambursează în cadrul proiectelor europene. 

”Legea referitoare la aceste sporuri este foarte clară și reglementează condițiile în care aceste majorări se acordă angajaților angrenați în atragerea de fonduri europene. Astfel, potrivit dispozițiilor art. 16 alin. (1) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, personalul din instituțiile publice nominalizat în echipele de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile beneficiază de majorarea salariului de bază cu până la 50%, proportional cu timpul efectiv lucrat pe proiect. Conform dispozițiilor H.G. nr. 325/2018, în primele 5 zile ale fiecărei luni calendaristice, în funcție de numărul de ore efectiv lucrate în luna anterioară, conform pontajului lunar semnat de managerul de proiect, se stabilește procentul de majorare salarială acordat pentru activitatea desfășurată în luna anterioară  ca membru al “echipei de proiect””, a precizat pentru Ziarul de Craiova președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit acestuia, dispozițiile legale precizate anterior sunt norme imperative onerative care prevăd expres obligația destinatarului de a avea o anumită conduită, majorarea salariilor de bază nefiind astfel lăsată la latitudinea conducătorului instituției. Mai mult, spune Vasile, legea este făcută cu scopul de a-i stimula pe angajați să depună eforturi susținute pentru câștigarea unui număr cât mai mare de proiecte finanțate din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

Conform acestuia, în prezent, la nivelul Consiliului Județean Dolj se află în implementare 19 proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Pentru o mare parte dintre acestea, sumele reprezentând majorările salariale acordate personalului sunt eligibile și se ramburseaza periodic de către autoritatea finanțatoare. Astfel, ele nu sunt achitate din bugetul administrației județene”, declară Vasile.

ȘEful CJ Dolj spune că, în ultimii 10 ani, angajații Consiliului Județean Dolj au reușit să atragă fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ un miliard de euro, bani care au fost investiți în obiective din Dolj.

Pe de altă parte, președintele Cosmin Vasile declară că, deși prevederile  O.U.G. nr. 226/2020 nu impuneau înghețarea salariilor la nivelul lunii decembrie 2020 pentru personalul aparatului de specialitate al Consiliul Județean Dolj, ”totuși, prin Hotărâre a Consiliului Județean Dolj, în luna ianuarie 2021 s-a decis acest lucru, în scopul maximizării fondurilor bugetare direcționate spre investiții, dar și aplicării unui regim salarial unitar raportat la toate instituțiile subordonate Consiliului Județean Dolj”. 

Adauga comentariu