Deputatul Nicolae Giugea a demisionat din PNL: ”Cum era acum să joc hora cu Olguța”

Deputatul de Dolj, Nicolae Giugea, s-a retras din PNL. Acesta și-a depus, ieri, demisia, după ce, pe 1 noiembrie, a părăsit grupul parlamentar al PNL și anunța că va activa ca parlamentar neafiliat.

Azi (marți, 23 noiembrie n.r.) mi-am depus demisia din PNL. Nu a fost o decizie ușoară, dar nu am putut face altfel. Prin alianța cu PSD, PNL și-a încălcat toate angajamentele pe care le-a luat față de alegători. Cel mai important capital al unui om politic este onestitatea sa. Nu pot să apar în fața oamenilor și să mă prefac că am uitat tot ce am spus până ieri. Eu nu voi merge la braț cu PSD-UL!”, a scris alesul pe pagina sa de Facebook, alături de demisie.

Giugea, care l-a susținut pe Ludovic Orban la Congresul pentru alegerea conducerii PNL, a decis să construiască alături de acesta un alt partid.

Ne facem alt partid”, a declarat Nicolae Giugea, pentru Ziarul de Craiova, confirmând că îl va urma pe Ludovic Orban.

Cum era să joc hora cu Olguța acum? Alții, din PNL, poate nici n-au sesizat ce s-a întâmplat, că ei erau demult cu PSD-ul. Eu sunt un tip atipic, pe mine politica nu m-a făcut profesor, nu m-am blocat niciodată într-o funcție sau pe o anumită treaptă, și nu pot să merg la braț cu PSD”, a adăugat deputatul.

Ludovic Organ și cel puțin 16 parlamentari liberali, care au demisionat marți, printre care și Nicolae Giugea, au anunțat că vor înființa o nouă formațiune cu doctrină liberală și că și alți numeroși membri din toate structurile PNl îi vor urma.

Reamintim că, pe plan local, Giugea a fost contracandidatul Olguței Vasilescu, la alegerile din toamna anului 2020, pentru fotoliul de primar al Craiovei. Unii dintre membri filialelor liberale Dolj și Craiova sunt acuzați de ani buni că fac jocul social-democraților. De altfel, pe mâna unui liberal, PNL și USR au pierdut șansa istorică de a avea majoritate în Consiliul Local Craiova, după ce consilierul Dan Diaconu a votat în favoarea ”opoziției”. Ceea ce face și mai interesant procesul pe care PNL Craiova îl dispută cu Diaconu, care a contestat în instanță decizia de a-l da afară din partid. Practic, acum au revenit colegi în USL 2.

Sursa foto cover: Republica Tv

Adauga comentariu