Deputatul USR Daniel Gheba își dă mandatul de parlamentar în schimbul celui de primar. Ce fac PSD și PNL

Vestea că primarul Șimnicului de Sus, Cosmin Dumitru, a pierdut definit procesul cu Agenția Națională de Integritate, care l-a declarat incompatibil pentru că, în perioada 23 noiembrie 2012 – 1 octombrie 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Leșile, a pornit rotițele partidelor care vor să propună un candidat pentru viitoarele alegeri. E o chestiune de timp până când Prefectura Dolj va lua act de sentința dată de Înalta Curte, urmând să emită decizia de încetare a mandatului de primar înainte de termen.

Până atunci, însă, începe să se conturează o listă a candidaților. Printre ei se numără parlamentarul Daniel Gheba, de la USR Dolj. Acesta e dispus să renunțe la mandatul de deputat, pentru a conduce Primăria Șimnicu de Sus. Gheba a candidat pentru aceeași funcție și la alegerile din 2020. Ulterior, a fost desemnat pe lista organizației județene la parlamentare, ajungând deputat de Dolj. ”Da, o să candidez”, a confirmat Daniel Gheba, pentru Ziarul de Craiova, informația privind candidatura sa la alegerile parțiale pentru Primăria Șimnic. 

Și directorul Școlii Gimnaziale Leșile, Nadia Manda, ales consilier local din partea Pro România în toamna lui 2020, este în cărți pentru funcția de primar. Însă din partea PNL. Potrivit acesteia, liberalii au ofertat-o încă de acum doi ani pentru a candida la fotoliul de primar, însă bătuse deja palma cu Pro România. ”Acum sunt consilier ales de pe lista Pro România, dar, când îmi voi depune candidatura, automat îmi dau și demisia și voi candida pe lista PNL”, a precizat Nadia Manda (foto). Reprezentanții PNL Dolj au precizat, însă, că nu pot confirma informația până în momentul în care nu sunt validați drept candidați.

La rândul lor, social-democrații s-au orientat pentru alegerile parțiale, însă, potrivit secretarului PSD Dolj, Cosmin Vasile, numele vor fi avansate public în momentul în care se va stabili data alegerilor. 

Organizația județeană s-a orientat pentru alegerile care vor fi organizate atât la Șimnicu de Sus, cât și în celelalte trei localități unde, de asemenea, trebuie aleși primari noi, am făcut sondaje, însă numele candidaților le vom face publice la momentul în care va fi anunțată data alegerilor”, a declarat Cosmin Vasile.

În prezent, la nivelul județului Dolj un municipiu și trei comune nu mai au sau urmează să rămână fără primar: Băilești, Grecești, Măceșu de Sus și Șimnicu de Sus.

Potrivit președintelui USR Dolj, Cezar Drăgoescu, organizația va avea candidat și pentru Băilești. ”Vom încerca să venim cu candidați și la Grecești și Amăraștii de Sus”, a adăugat Drăgoescu.

 

 

 

Adauga comentariu