Deși sub nasul lor de ani buni, inspectorii DSP abia acum au descoperit neregulile și condițiile mizerabile de la Pediatrie. Micii pacienți și aparținătorii lor stau claie peste grămadă în saloane

Sunt poziționați ușă în ușă cu Spitalul Județean din Craiova, în aceeași curte și cu toate acestea reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj abia acum au făcut controale și au sesizat neregulile și mizeria care persistă de ani buni in secția de Pediatrie. 

S-au autosesizat după ce o poză cu o mămică ce doarme cu fiul ei îngheșuiți într-un patuț de fier la Pediatrie a făcut înconjurul rețelelor de socializare. 

Au mai apărut apoi și câteva gongi prin saloanele insalubre, învechite și cu mobilier degradat. Condițiile nu sunt de ieri de azi, ci dintotdeauna..doar că acum au fost descoperite și de cei de la DSP.


"La nivelul secțiilor de Pediatrie, cele două secții, Pediatrie 1 și 2 sunt cuprinse în planul de igienizare pe 2018. Secția Pediatrie 1 este în igienizare, urmând să fie igienizată și secția Pediatrie 2. Ca și consecințe ale controlului făcut de noi, s-a constata o supraaglomerare în secția de Pediatrie 2 și într-adevăr s-a constat un număr mai mare de aparținători decât numărul de paturi. Ei au 10 paturi, la data controlului erau 17 internări. În ceea ce privește mobilierul este mobilier vechi, o parte deteriorat și starea de igienă a secției nu e corespunzătoare. Ultima deratizare a fost făcută pe data de 2 octombrie. Inspectorii au dat o amendă de 5000 de lei pentru supraaglomerarea secției.", a declarat Stefal Popescu, purtator de cuvant DSP Dolj.


Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Direcției, se pare că Secția 1 Pediatrie este în plin proces de igienizare, urmând ca secția 2 să intre și ea în acest proces în perioada imeadit următoare.

Sursa foto Facebook Marianne Ganea, craiovaforum.ro

Adauga comentariu