Deținutul evadat, infractor periculos. A amenințat că își taie gâtul în fața unei școli din Italia pentru a nu fi arestat pentru proxenetism. Ce motiv a avut să fugă din închisoare

Bărbatul care a evadat seara trecută are o activitate infracțională veche. Dacă acum se afla în Penitenciarul Pelendava pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoare de trei ani pentru furt calificat, evadatul este cunoscut în Italia ca un proxenet periculos.

În urmă cu cinci ani, pe 24 octombrie 2014, George Marian Măciucă devenea vedetă în presa din Italia după un episod tulburător petrecut chiar în fața unei școli. În dimineața acelei zile, o femeie de 27 de ani pe care Măciucă și concubina sa, de numai 18 ani la vremea respectivă, o obligau să se prostitueze în condiții înfiorătoare, reușise să fugă din casa în care era sechestrată. Presa italiană prezintă povestea Valentinei, victima care crezuse că vine la cules de struguri, dar ajunsese să fie obligată să se prostitueze. Când a reușit să scape, aceasta a cerut ajutorul unor trecători și a anunțat poliția. După ce a povestit prin ce era obligată să treacă, carabinierii au mers la adresa unde femeia fusese sechestrată.

În momentul în care și-au dat seama că o să fie prinși, Măciucă și iubita sau au încercat să îi atace pe polițiști. Concubina lui a fost cea care i-a lovit pe polițiștii care încercau să o imobilizeze, timp în care proxenetul doljean încerca să se facă nevăzut.

“Alte patrule ale comisariatului, sosite în ajutor, l-au interceptat imediat pe fugar. Bărbatul, însă, văzându-se prins la înghesuială, a scos un cuțit din oțel și a început să-l vânture prin fața polițiștilor, urlând că dacă se vor apropia își va tăia gâtul. Așadar, scena ce s-a prezentat în fața elevilor, care în acel moment erau însoțiți la școală de părinți, a fost teribilă. Între timp, cu cât se strângea mai tare cercul, cu atât românul continua să înjure,rănindu-se în mod repetat la antebrațul stâng, provocându-și o rană, suturată ulterior cu circa zece puncte.”, s-a scris în presă la vremea respectivă.

 În timp ce era încătușat, proxenetul amenința că o să scape de închisoare și o să îi dea foc victimei sale, în semn de răzbunare. 

Deși la momentul respectiv a fost cercetat și condamnat pentru proxenetism, George Măciucă a reușit să scape de închisoarea din Italia și s-a întors în România, aici unde a dat o spargere care i-a adus o condamnare pentru furt calificat.

Aseară, în jurul orei 18 30 a profitat de un moment în care nu era supravegheat și a fugit din penitenciar. Decizia de a evada are legătură cu o dezamăgire amoroasă care îl măcina pe deținut. 

În acest moment se întreprind căutări în tot județul. În momentul în care s-a făcut nevăzut, bărbatul era îmbrăcat într-o bluză albastră, pantaloni gri și purta pantofi sport de culoare roșie . 

După ce o să fie prins, condamnatul se va alege cu majorarea pedepsei pentru infracțiunea de evadare. 

Sursa foto titlu: Gazetaromaneasca.com

 

Adauga comentariu