Devean atacat în trafic de indivizi înarmați cu bâte de baseball, fără niciun motiv, în județul Dolj. Era în mașină cu tatăl său octogenar, pe care îl aducea de la o ședință de dializă

Experiență șocantă pentru un devean și părinții săi octogenari. În timp ce se întorcea cu tatăl său de la o ședință de dializă, de la spital, a fost atacat în trafic fără niciun motiv, de trei indivizi înarmați cu bâte.

S-a întâmplat ieri, în comuna Calopăr, județul Dolj. Deveanul în vârstă de 38 de ani se întorcea cu tatăl său, în vârstă de 87 de ani, de la o ședință de dializă, de la Craiova. Din zona localității Gura Văii, a fost urmărit de un autoturism, marca BMW, până în Sălcuța, localitatea de domiciliu a părinților. Acolo în sat, deveanul spune că a oprit în fața unui magazin, în speranța că șoferul care l-a urmărit va abandona cursa. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

Din BMW au coborât doi adolescenți de etnie romă, înarmați cu bâte de baseball, și o tânără. Toți trei s-au pus pe lovit autoturismul bărbatului cu bâtele și cu picioarele. Acesta din urmă nu a ripostat în niciun fel, a blocat încuietorile și a rămas în mașină, împreună cu ambii părinți, care s-au înspăimântat de moarte. I-au spart parbrizul și, mai grav de atât, au încercat să deschidă portiera mașinii, trăgând de mâner până l-au rupt.

Deveanul susține că a fost șocat de întreaga scenă prin care a trecut. Cel mai tare i-a fost teamă pentru viața părinților săi, ambii cu probleme grave de sănătate. I-au trebuit ore în șir să-și calmeze părinții și să se asigure că nu i-a expus unui risc suplimentar, pe lângă bolile pe care le au, a relatat deveanul.

În timp ce era atacat, a apelat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor. Agresorii reușiseră să fugă de la fața locului.

Deveanul speră ca agresorii vor plăti pentru faptele lor, deși pentru clipele de groază prin care au trecut părinții săi, nu vor putea plăti vreodată.

Reprezentantul Inspectoratului de Polție Județean (IPJ) Dolj a confirmat incidentul, susținând că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru distrugere. 

„Ieri, 20 august, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Segarcea au fost sesizați de către un bărbat de 49 de ani, din Calopăr, sat Sălcuța, despre faptul că fratele său, care conducea un autoturism, pe raza comunei Calopăr a fost șicanat în trafic de conducătorul unui alt autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că în timp ce bărbatul 38 de ani, conducea un autoturism pe traseul Craiova - Calopăr ar fi fost șicanat în trafic de către un tânăr de 22 de ani, din comuna Urzicuța, care conducea un autoturism pe acelați traseu. Ulterior, pe raza comunei Calopăr, sat Sălcuța, tânărul ar fi lovit cu un obiect contondent parbrizul, capota și grila bară față a autoturismului bărbatului de 38 de ani, provacându-i avarii. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere, urmand ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, a declarat agent șef adjunct Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. 

În urma audierilor de la Poliția Segarcea, cei trei indivizi și-au recunoscut faptele în totalitate. 

Adauga comentariu