Dezinfectantul care a băgat în spital mai mulți elevi din Dăbuleni era interzis în școli. Firma care a efectuat dezinfecția avea mari nereguli și a fost amendată

Dezinfectantul folosit în unitatea de învățămînt de la Dăbuleni nu trebuia folosit în scoli. Biocidul a fost autorizat în 2015, dar în 2016 a fost interzis în școli.


"Este vorba despre o substanță care se foloseste din 2016 doar în spitale pentru dezifectarea suprafețelor de lucru și a aparaturii. Era interzisă utilizarea ei în școală. Au fost descoperite mai multe nereguli la Dăbuleni. Prestatorul nu avea procedurile generale și specifice pentru operațiunea de dezinfecție, procesul verbal era incomplet, nu era trecută persoana care a efectuat dezisecția, concentrația și modul în care s-a folosit substanța respectivă. Firma a fost amendată cu suma de 10 000 de lei", a declarat Stefan POpescu, purtator de cuvant DSP Dolj.


Săptămâna trecută 25 de copii de la două școli din Dolj au ajuns la spital cu intoxicație, nouă de la școala din Dăbuleni și alți 14 de la Daneți.
La Deneți  dezifecția s-a facut cu Domestos, au stabilit inspectorii DSP Dolj.

Adauga comentariu